Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pripravljalna ekipa Evropskega srečanja mladih obiskala škofa Sajeta

Za vas piše:
M. M.
Objava: 17. 11. 2023 / 07:28
Oznake: Mladi, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2023 / 10:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pripravljalna ekipa Evropskega srečanja mladih obiskala škofa Sajeta
Mladi s škofom Sajetom. FOTO: Spletna stran SŠK

Pripravljalna ekipa Evropskega srečanja mladih obiskala škofa Sajeta

Predstavniki pripravljalne ekipe Evropskega srečanja mladih, ki bo konec leta v Ljubljani, so obiskali novomeškega škofa dr. Andreja Sajeta, s katerim so govorili o poteku priprav na srečanje in organizaciji delovanja pripravljalnih ekip na ravni župnij v Ljubljani in širši okolici.

»Z njihovo pomočjo želimo najti gostitelje, ki bodo pod svojo streho sprejeli pet tisoč mladih romarjev. Govorili smo o tem, kako lepo so nas sprejeli domačini. Z njimi želimo deliti upanje, ki izhaja iz naše vere. Ta nam namreč omogoča, da se vedno znova srečamo in stkemo odnose pristnega zaupanja in prijateljstva,« so zapisali na spletni strani SŠK.

Še iščejo gostitelje za mlade

Posamezniki zadnja dva meseca bivajo v Ljubljani, a kljub temu da člani pripravljalne ekipe prihajajo z različnih koncev sveta (iz Brazilije, s Švedske, Škotske, z Madžarske in iz Slovenije), so bili sprejeti kot domačini, poudarjajo: »Naše delo še zdaleč ni končano, saj še nismo našli vseh gostiteljev za mlade udeležence srečanja, se pa veselimo poti, ki smo jo prehodili do sedaj, ker že rojeva sadove. Gospodu škofu se zahvaljujemo za srčen sprejem in podporo pri našem delu.«

Nalaganje
Nazaj na vrh