Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priprošnje k sveti Moniki za nedejavne katoličane

Objava: 18. 11. 2009 / 09:59
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Priprošnje k sveti Moniki za nedejavne katoličane

V Veliki Britaniji so ustanovili molitveno skupino za matere, katerih otroci so 'zapustili' vero

Po zgledu svete Monike je neki britanski škof s svojo župljanko ustanovil molitveno skupino, ki je sicer namenjena vsem katoličanom, predvsem pa katoliškim materam, da lahko v skupini molijo za svoje otroke, ki več ne želijo živeti življenja po veri in se več ne čutijo kot del župnijskega občestva.

Škof Kieran Conry, ki je v Angliji in Walesu pristojen za evangelizacijo, je o novi molitveni skupini spregovoril ravno v času, ko se v Veliki Britaniji začenja vsakoletna kampanja z naslovom ‘Pridi domov za božič’. Škof Conry sveto Moniko opisuje kot zavetnico vseh nedejavnih katoličanov. Sveta Monika je bila verna žena in mati, ki je leta in leta molila za svojega sina, da bi končno sprejel krščansko vero. Bog je uslišal njene prošnje in sveti Avguštin je postal veliki vzornik za cele rodove kristjanov skozi stoletja.

Zgled svetnice nas opominja, kako pomembna je krščanska molitev, obenem pa nam daje vedeti, da moramo ob tem imeti veliko potrpljenja, pojasnjuje škof Conry. Sveta Monika nas uči, da moramo zaupati v moč molitve, ne glede na to, kako dolgo bo trajalo, ter z ljubeznijo in s potrpežljivostjo spremljati vse tiste, ki so ‘katoličani na dopustu’, da bi se končno ponovno povezali s svojim krajevnim krščanskim občestvom.

Škof Conry vsakogar, prav posebej pa krščanske matere, spodbuja k devetdnevnici, ki naj bi jo verniki molili med 12. in 20. decembrom. Njegova želja je, naj s pomočjo Božje milosti tisoči ponovno izkusijo živega Boga in naj bodo povabila za ‘vrnitev domov’ toplo sprejeta. Veronica Williams, ki je soustanoviteljica molitvene skupine, dodaja, da zaupa v moč molitve in zato z veseljem podpira pobudo za to skupino. Pojasnjuje, da v molitveni mreži, katere del je tudi sama, pozna ogromno mater, ki so v majhnih skupinah združene v molitvi, in da so številne ženske, ki so se skupini pridružile iz skrbi za svoje otroke, tudi same ponovno odkrile svojo vero.

Molitveni skupini svete Monike se v molitvenih namenih pridružujejo tudi Narodni odbor katoliških žena in Združenje katoliških mater Velike Britanije.
Spletno stran molitvene skupine si lahko ogledate na naslovu

http://www.caseresources.org.uk/

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh