Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prisluhnite čudoviti pesmi v čast naši domovini [video]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 18. 01. 2021 / 09:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2021 / 06:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prisluhnite čudoviti pesmi v čast naši domovini [video]

Prisluhnite čudoviti pesmi v čast naši domovini [video]

Pesem so pripravili študenti, diplomanti in zaposleni Fakultete za upravo UL.

FOTO: Alenka Žnidar/arhiv Družine.


Študenti, diplomanti in zaposleni Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani so pripravili glasbeno voščilo za vse državljanke in državljane Republike Slovenije. Posneli so pesem z naslovom Tu sem doma slovenskega glasbenega ustvarjalca Aleksandra Mežka.

»Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani je veliko študentov, diplomantov in zaposlenih, ki jim je skupna tudi ljubezen do glasbe. Verjamemo, da glasba povezuje, krepi in daje upanje. V želji, da bi osrečili tudi druge, smo združili moči pri glasbenem projektu in v času epidemije ter ob 30-letnici plebiscita pripravili glasbeno video voščilnico, ki je posvečena vsem državljankam in državljanom Republike Slovenije in naši domovini Sloveniji,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Hvaležnost za domovino in njene ljudi

Na Fakulteti za upravo si kot vodilna visokošolska inštitucija v Sloveniji na področju javne uprave prizadevajo krepiti odnos do naslednjih vrednot: spoštovanje, odnos do človeka in domovine, strokovnost in poštenost.
Študenti in diplomanti Fakultete za upravo bodo na svojih poklicnih poteh vpeti v delo slovenske javne uprave, zato je pomembno, da v sebi čutijo hvaležnost za domovino in njene ljudi.

Posebno zahvalo pa so s pripravljenim glasbenim video voščilom želeli nameniti zdravstvenemu osebju, staršem, zaposlenim v domovih starejših občanov, civilni zaščiti, prostovoljcem, učiteljem, raziskovalcem, gasilcem, policistom, vojakom, trgovcem, kmetom, delavcem, kulturnim ustvarjalcem, zaposlenim v javni upravi in številnim drugim posameznikom, ki se v teh težkih časih trudijo za dobrobit vseh prebivalcev naše dežele.

Čudoviti pesmi v čast naši domovini prisluhnite na spodnji povezavi.



Doc. dr. Jernej Buzeti, prodekan za prenos znanja na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani in vodja projektne skupine:

»Ljubezni je več vrst. Posebna je ljubezen do naše domovine Slovenije. Spoštujmo jo, saj je samo ena. Nam dana. Z združitvijo študentov, diplomantov in zaposlenih Fakultete za upravo želimo čestitati domovini ob 30-letnici plebiscita, zato smo na prostovoljni ravni pripravili nekaj iskrenega za dušo. Zraven tega pa smo tudi na simbolni ravni, s sodelovanjem različnih generacij, pokazali na pomen in nujnost povezanosti, ki je tako aktualna tudi v času trenutne epidemije. Z izbiro slovenske pesmi in njenim naslovom Tu sem doma pa celotni Sloveniji sporočamo še mnogo več.«

Tina Kadunc, pevka in diplomantka Fakultete za upravo:

»Dom naj bi bil simbol ljubezni, trdnosti, topline, sprejemanja in medsebojnega razumevanja. Omenjene vrednote sem našla na Fakulteti za upravo tekom študija in sem se jih z največjim glasbenim užitkom oklenila tudi v omenjenem povezovalnem projektu. Globoko cenim in podpiram vsakršen doprinos k dobremu, kamor nedvomno spada ljubezen do domovine.«


Preberite še:
- Spletni božični koncert zbora MPP

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh