Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priznanje in zahvala za Metko Dijkstra-Murko

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 28. 06. 2021 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2021 / 09:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priznanje in zahvala za Metko Dijkstra-Murko

Priznanje in zahvala za Metko Dijkstra-Murko

Nekdanji sodelavki Družine je priznanje v imenu ministrice izročila veleposlanica Sanja Štiglic.

Metka Dijkstra-Murko je bila nagrajena za »neprecenljiv prispevek k povezovanju slovenske skupnosti in ohranjanju slovenskega jezika in kulture na Nizozemskem«. FOTO: FB Slovensko veleposlaništvo v Haagu



Metka Dijkstra-Murko, nekdanja sodelavka Družine in zdaj zelo dejavna v slovenski skupnosti na Nizozemskem, je na predvečer državnega praznika, dneva državnosti, in 30. obletnice samostojnosti Slovenije prejela priznanje in zahvalo urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu za njen »neprecenljiv prispevek k povezovanju slovenske skupnosti in ohranjanju slovenskega jezika in kulture na Nizozemskem«.

Priznanje in zahvalo ji je v imenu pristojne ministrice dr. Helene Jaklitsch izročila slovenska veleposlanica na Nizozemskem Sanja Štiglic. »To priznanje si delimo vsi, ki kar koli delamo, pa najsi bo v okviru Združenja prijateljev Slovenije na Nizozemskem ali pa v širši slovenski skupnosti,« se je odzvala Metka Murko. Združenje, enako kot samostojna Slovenije, letos sicer praznuje jubilej – 30-letnico obstoja.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh