Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prodanih že 1.3 milijone izvodov katekizma za mlade

Objava: 02. 11. 2011 / 10:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prodanih že 1.3 milijone izvodov katekizma za mlade

Konec leta 2012 bo svetovna prodajna uspešnica 'YouCat' na voljo v tridesetih jezikih.

Katoliški katekizem za mlade z naslovom 'YouCat' se prebija med svetovne prodajne uspešnice. Od izida do danes je bilo prodanih že 1.3 milijona izvodov, je minuli teden za nemško katoliško agencijo KNA pojasnil pobudnik in eden izmed avtorjev katekizma, Bernhard Meuser. Zgolj za ameriški trg vsak mesec natisnejo štirideset tisoč izvodov. Katekizem je trenutno na voljo v dvanajstih jezikih, do konca prihodnjega leta naj bi jih sledilo še osemnajst, med njimi tudi prevoda v japonski in arabski jezik. 'YouCat' je tako 'največji strokovni knjižni projekt' na svetu.

Bernhard Meuser, ki je medtem v nemškem Augsburgu že ustanovil inštitut 'YouCat', pa na tem področju najavlja nove izdaje. Projektna skupina se že ukvarja s katoliško knjigo o spolnosti z delovnim naslovom 'All about love'. Razmišljajo tudi o delu, ki bi ga naslovili 'Do-cat', v katerem bi mlade s sodobnim prevodom katoliškega socialnega nauka spodbudili k praktičnem udejstvovanju.

Dejavnosti v veliki meri financirajo štirje avtorji katekizma za mlade, ki so se svojemu honorarju odpovedali, da bi s tem spodbudili projekte za novo evangelizacijo.

'YouCat' naj bi mladim na njim primeren in splošno razumljiv jezik predstavil verski nauk katoliške Cerkve. Pod vodstvom avstrijskega kardinala Christopha Schönborna so ga sestavili nemško govoreči teologi in kateheti. Pri projektu je sodelovalo tudi okoli šestdeset mladih.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh