Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prost dostop do Magnificata v marcu

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 25. 02. 2021 / 08:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2021 / 07:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prost dostop do Magnificata v marcu

Prost dostop do Magnificata v marcu

Revija Magnificat prinaša veliko svežino izbrano iz zakladnice Cerkve.

Pri Založbi Družina smo se odločili, da tudi v letošnjem postnem času, v mesecu marcu vsem omogočimo popolnoma prost spletni dostop do molitvene revije Magnficat.

Ko smo se za ta korak odločili lani, si še zdaleč nismo mogli predstavljati, da bo pandemija vztrajala toliko časa in prizadela svet, našo domovino, pa tudi način srečevanja v občestvu Cerkve.

Vztrajna molitev je zato toliko bolj pomembna, a tudi molitev se mora z nečim hraniti, revija Magnificat pa prinaša veliko svežino izbrano iz zakladnice Cerkve.

»Ves marec je letos v postnem času in se zaključi ravno pred svetim velikonočnim tridnevjem,« ugotavlja urednik Magnificata br. Miran Špelič.

»Preprostost hrane naj za seboj potegne še preprostost življenja, v kateri se želimo odpirati vstajenjskemu oznanilu in postati njegovi nosilci. V svetu, ki vidi najprej svoje pravice in uveljavlja zahteve, ni popularno govoriti o odpovedi, a je ravno to še kako potrebno, saj je priprava na vsak nov korak vedno povezana z odpovedjo temu, kar puščamo za seboj. In post, pa naj bo še tako preprost, je ena sama vaja v odpovedi. In obenem vaja za korak v veliko noč, v odrešenje.«

V marčevskem Magnficatu boste našli križev pot v obliki pesmi pri jutranjih in večernih molitvah, vedno je dobro označen s številko postaje in skrivnostjo.

V reviji poiščite razmišljanje Marka Rijavca o lovljenju vetra pri Pridigarju, lectio divina pa je namenjen premišljevanju Jezusovega trpljenja.

Ker smo v letu Sv. Jožefa, bomo prebrali pričevanje o njegovih »stopnicah« v Novi Mehiki in občudovali njegovo upodobitev na naslovnici.

Povezava za prost dostop do Magnficata se bo sprostila 1. marca in bo odprta vse do 31. marca 2021.

Vabimo vas, da spremljate tudi FB revije Magnificat, kjer so za vsak dan objavljene misli iz revije in kjer bo na voljo ta povezava.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh