Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Protestantska predsednica vlade se veseli papeževega obiska

Objava: 09. 08. 2011 / 10:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Protestantska predsednica vlade se veseli papeževega obiska

Predsednica deželne vlade v Turingiji meni, da je ‘obisk nemškega papeža v jedru reformacije velik dar’.

Predsednica deželne vlade v nemški zvezni deželi Turingiji Christine Lieberknecht se iskreno veseli papeževega obiska v Nemčiji. Po njenem mnenju je ‘obisk nemškega papeža v jedru reformacije velik dar’ in ‘dogodek zgodovinskega pomena’, kot je pojasnila v pogovoru za nemško revijo ‘Super Illu’.

Osebno se Lieberknechtova, hčerka evangeličanskega duhovnika in tudi sama duhovnica, seveda veseli kratke zasebne avdience in priložnosti, da bo Benedikta XVI. v Turingiji sprejela osebno ter ga na njegovem potovanju po tej zvezni deželi tudi spremljala. Tudi kot protestantka je vidno naklonjena papežu, saj, kot pojasnjuje sama, ceni njegovo dogmatično jasnost, veseli pa se tudi, da mu bo lahko izročila svoje teološko študijsko delo, v katerem je v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja ‘navajala besede katoliškega znanstvenika Josepha Ratzingerja’.

Papež bo svojo domovino Nemčijo obiskal med 22. in 25. septembrom letos. V Turingiji bo preživel drugi in tretji dan svojega potovanja. Med vrhunce tamkajšnjega obiska sodijo Marijine večernice v romarskem središču Etzelsbach v Eichsfeldu in ekumensko srečanje v avguštinskem samostanu v Erfurtu 23. septembra in slovesno bogoslužje na osrednjem trgu pred erfurtsko stolnico 24. septembra. Poleg Turingije bo sveti oče na svojem prvem uradnem obisku v domovini, odkar je postal poglavar katoliške Cerkve, obiskal še Berlin in Freiburg.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh