Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaživela prva pametna podeželska učilnica v Sloveniji

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 02. 09. 2022 / 12:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2022 / 13:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zaživela prva pametna podeželska učilnica v Sloveniji
Prerez traku na otvoritvi prve pametne podeželske učilnice. FOTO: Bor Slana/STA

Zaživela prva pametna podeželska učilnica v Sloveniji

Ob začetku šolskega leta je vrata odprla tudi prva pametna podeželska učilnica v Sloveniji v prostorih Osnovne šole Ljubno ob Savinji. S sodobnimi učnimi programi opremljena učilnica bo najmanj 800 mladim omogočila pridobitev novih poklicnih kompetenc s področja uporabe sodobne tehnologije, turizma in ohranjanja narave.

Prva pametna podeželska učilnica je namenjena osnovnošolkam in osnovnošolcem, da bi na inovativen in interaktiven način s pomočjo sodobnih učnih metod in umetne inteligence pridobili nova uporabna znanja s področja turizma, varstva okolja, ohranjanja narave, samooskrbnosti, zelene tehnologije in zelene mobilnosti, s katerimi bodo lahko aktivno sooblikovali razvoj kraja, v katerem živijo, so sporočili na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. 

FOTO: Bor Slana/STA

»Primer dobre prakse«

Državni sekretar Krajčič je izpostavil, da je z novo tehnologijo opremljena učilnica primer dobre prakse uvajanja digitalizacije na podeželju, saj se podeželje s tovrstnimi projekti razvija v prijazno, privlačno in kakovostno okolje za življenje in delo. 

»Zdi se mi naravnost čudovito, da prvo podeželsko pametno digitalno učilnico odpiramo prav tukaj, v Ljubnem ob Savinji, v tem čudovitem koncu Slovenije, na podeželju,« je dejal predsednik Pahor in poudaril, da takšni projekti pomagajo mladim in skupnosti ambiciozno zreti v prihodnost. Če bomo vztrajni, bomo lahko videli rešitve tam, kjer jih drugi ne bodo, je mladim sporočil predsednik republike.

Zbrane sta nagovorila tudi župan Občine Ljubno ob Savinji Franjo Naraločnik in ministrica za digitalizacijo dr. Emilija Stojmenova Duh. Projekt je predstavil njegov avtor, oblikovalec Miha Cojhter.

Nalaganje
Nazaj na vrh