Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prva video igrica o Jezusu na Facebooku

Za vas piše:
CNA/M.Š.
Objava: 17. 05. 2012 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prva video igrica o Jezusu na Facebooku

Po uspehu priljubljene Facebook igre o Mojzesu se ameriško podjetje Lightside Games podaja na zgodovinsko področje s predstavitvijo prve video igrice, ki bo temeljila na Jezusovem življenju.

Po uspehu priljubljene Facebook igre o Mojzesu, 'The Journey of Moses', se ameriško podjetje Lightside Games podaja na zgodovinsko področje s predstavitvijo prve video igrice, ki bo temeljila na Jezusovem življenju, poroča ameriška katoliška agencija CNA.

Po mnenju ustanovitelja in lastnika omenjenega podjetja ‘obstajajo zgodbe, ki jih je potrebno predstaviti tudi v igrah’, in kot pravi sam, ne pozna veliko iger, v katerih lahko dosežemo kaj dobrega, pozitivnega, predvsem s krščanskega vidika.

Nova video igrica z naslovom ‘The Journey of Jesus: The Calling’ naj bi ljudem dala priložnost, da ‘iz prve roke izkusijo Jezusovo življenje’. Prva tovrstna igra podjetja Lightside Games o Mojzesovem življenju je dosegla velik uspeh, saj jo je po dostopnih podatkih igralo kar dva milijona igralcev. Odziv je bil neverjeten, pojasnjujejo ustvarjalci igre. Veliko ljudi si očitno želi iger s svetopisemsko tematiko, tako vsaj komentirajo uporabniki iger na portalu Facebook.

Pri ameriškem podjetju upajo, da bo nova igra o Jezusu evangelij prinesla tudi med ljudi, ki ga sicer morda nikoli ne bi srečali. Za številne igralce, pojasnjujejo ustvarjalci igre, je to edini način, da bodo slišali krščansko sporočilo.

Igra predstavlja Jezusovo življenje v času njegovega javnega delovanja, zgodbo pa pripoveduje lik, čigar ime je vzeto iz profila uporabnikov portala Facebook. Igralci zbirajo predmete in z njimi trgujejo s svojimi virtualnimi prijatelji ter tako napredujejo v Jezusovem poslanstvu. Igra naj bi bila sicer v zabavo, kljub temu pa njeni ustvarjalci pričakujejo, da se bo igralcev dotaknilo tudi sporočilo, ki je v igro vnešeno na podlagi svetopisemskih zgodb. Igralci morajo izpolniti vrsto nalog in se soočati z izzivi, ob tem pa ‘sodelovati’ z apostoli, drugimi igralci in Jezusom. Na ta način spremljajo Jezusovo javno delovanje in sodelujejo pri njegovem poslanstvu.

Osnovna igra je na voljo brez plačila, možno pa je tudi kupiti dodatno gradivo, s katerim se igra hitreje zaključi. Sredstva, pridobljena s prodajo posebnih gradiv, bo podjetje namenilo krščanski človekoljubni organizaciji Compassion International, ki pomaga otrokom po vsem svetu, prikrajšanim za osnovne življenjske potrebščine.

Ustvarjalci pričakujejo, da bo tudi igra o Jezusu dosegla podoben uspeh kot tista o Mojzesu – to trenutno igrajo uporabniki Facebooka na vse celinah, razen na Antarktiki, dostopna pa je v več jezikih: angleškem, španskem, francoskem, nemškem in portugalskem.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh