Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prva Vincekova rez vinske trte

Za vas piše:
J. Ž.
Objava: 25. 01. 2023 / 10:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2023 / 11:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prva Vincekova rez vinske trte
Prva Vincekova rez vinske trte v Trnovskem vinorodnem bregu. FOTO: Jože Žerdin

Prva Vincekova rez vinske trte

Upravni odbor Vinogradniško – sadjarskega društva Filovci se je odločil, da bo na god svetega Vincenca prvič pripravil Vincekovo rez vinske trte. Vinogradniki in kletarji so se v nedeljo, 23. januarja, zbrali v vinogradu družine Ivanič, ki je doma iz Bogojine.

Družina Ivanič ima svoj vinograd, kjer prideluje vinsko kapljico v vinorodnem območju v Trnovskem bregu na območju k. o. Filovci. Vse zbrane na Vincekovem rezu vinske trte sta pozdravila predsednik Vinogradniško – sadjarskega društva Filovci Alojz Berden in gospodar vinograda ter član Vinogradniško sadjarskega društva Filovci Drago Ivanič. Na Vincekovem rezu so med drugim govorili o pravilni rezi vinske trte, izkušnjah pri obdelavi vinograda in podnebnih spremembah, na katere se morajo prilagajati tako vinska trta kot tudi vinogradniki.

 FOTO: Jože Žerdin

Na Vincekovem rezu so obrezali nekaj trsov vinske trte, saj je šlo za prvo opravilo v vinogradu. Družina Ivanič je po rezu vse vinogradnike pogostila v njihovi vinski kleti, kjer so se med drugim dogovorili, da bodo odslej vsako leto na god svetega Vincenca pripravili prvo rez vinske trte, pri čemer je sveti Vincek prvi rezač.

Kupi v trgovini

Knjiga meseca novembra
Vino
Monografije
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh