Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi angelus v novem letu

Za vas piše:
M. P.
Objava: 01. 01. 2023 / 14:52
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.01.2023 / 14:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prvi angelus v novem letu
Na Trgu sv. Petra stoji okrašena smreka. FOTO: zajem zaslona

Prvi angelus v novem letu

Na prvi dan v letu 2023 se je množica zbrala na Trgu sv. Petra v Vatikanu, da bi slišali nagovor papeža Frančiška v tem posebnem času, ko se Cerkev poslavlja od zaslužnega papeža Benedikta XVI., ki je umrl v soboto dopoldne.

Prvi dan v letu je posvečen Mariji, Božji materi. Opoldanski nagovor in molitev je papež vodil po slovesni maši v baziliki sv. Petra. Zbrane je povabil, naj se vztrajno zatekajo k Mariji, še zlasti pa naj ji priporočajo pokojnega zaslužnega papeža Benedikta XVI.

»Povežimo se, da bomo enega srca in ene duše, v zahvali Bogu za dar zvestega služabnika evangelija in Cerkve,« je dejal.

Spobudil je, da po Marijinem zgledu tudi mi služimo najbolj nebogljenim, da se naučimo jezika ljubezni, kot je Marija skrbela za božje Dete.

Ker je prvi dan v letu tudi svetovni dan miru, je papež Frančišek poudaril, da se moramo zavedati odgovornosti za izgradnjo prihodnosti. Potrebujemo »duha odgovornosti in sočutja« in solidarnost, da se bomo lažje soočili s krizami v naših življenjih in v družbah. Obnovil je poziv, naj prenehajo vojne, ne le v Ukrajini, ampak tudi drugod po svetu.

Ob koncu angelusa pa je papež tisočim zbranim na Trgu sv. Petra zaželel srečno novo leto, pri tem pa je omenil Italijane in njihovega predsednika Sergia Mattarella.



Nalaganje
Nazaj na vrh