Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi september, ‘Dan molitve in miru’

Objava: 15. 05. 2009 / 07:08
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prvi september, ‘Dan molitve in miru’

Cerkev se bo 1. septembra spomnila izbruha 2. svetovne vojne

Nemške in poljske škofije bodo 1. septembra, na dan, ko je Hitler pred 70 leti napadel Poljsko, z ‘Dnevom molitve in miru’ obeležile začetek druge svetovne vojne. Škofje obeh dežel so se o spominskem dnevu molitve dogovorili na včerajšnjem srečanju v nemškem Bambergu.

V političnem okvirju je na isti dan načrtovano spominsko srečanje v Gdansku, ki naj bi se ga udeležili predstavniki številnih držav. Prizorišče spominskega slavja bodo ostanki nekdanjega poljskega vojaškega pristanišča, kjer so se poljski vojaki do 7. septembra 1939 upirali nemškemu okupatorju. Danes ruševine pristanišča veljajo za simbol nemškega napada na Poljsko.

Ostale teme nemško-poljskega škofovskega srečanja so bile med drugim ureditev ‘Centra za dialog in molitev’ v Auschwitzu ter ustanova ‘Beg, pregon, sprava’. Škofje so katoliško Cerkev označili kot pobudnico dobrih odnosov med Nemčijo in Poljsko. Veliko govora je bilo o veselju in trpljenju obeh Cerkva, pa tudi o napredku in težavah, s katerimi se srečujeta oba naroda. Cerkev je bila tista, ki je po koncu druge svetovne vojne znova vzpostavila dialog med poljskim in nemškim ljudstvom. V preteklih letih so se med narodoma dobri odnosi še poglobili.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh