Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi »talk show« Moja vera s Pavletom Ravnohribom in Maticem Vidicem

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 21. 04. 2024 / 07:18
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.04.2024 / 07:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prvi »talk show« Moja vera s Pavletom Ravnohribom in Maticem Vidicem
Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta obiskovalce na svojevrsten način izzivala k izražanju vere in podelila svoje izkušnje. FOTO: Rok Mihevc

Prvi »talk show« Moja vera s Pavletom Ravnohribom in Maticem Vidicem

V petek, 19. aprila 2024, so v trebanjskem Domu kulture izpeljali prvi »talk show« z naslovom Moja vera, ki sta ga pripravila igralec Pavle Ravnohrib in diakon Matic Vidic.

Na svojevrsten način sta obiskovalce, ki so napolnili dvorano v Trebnjem, izzivala k izražanju vere in podelila svoje izkušnje, ko družba večkrat pričakuje, da mora biti vera odeta v sram.

Lepo polna dvorana trebanjskega Doma kulture. FOTO: Rok Mihevc

V današnji razvrednoteni družbi, v kateri je nekaj svetega le še zadovoljevanje lastnih potreb, je treba živeti in oznanjati vero, ki edina gradi v človeku vest, ki omogoča obstoj naše družbe.

Po premierni uprizoritvi v Trebnjem bosta Pavle Ravnohrib in Matic Vidic še v drugih slovenskih krajih oznanjevala in spodbujala verne, neverne, žalostne, vesele, iskalce in razočarane.

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic bosta uprizoritev ponovila še drugod po Sloveniji. FOTO: Rok Mihevc

»Dovolila si bova ustvariti nekaj, česar še ni bilo. Ne želiva si storilnosti, radi bi, da spregovorimo sproščeno tudi o intimnih temah. Vera je stvar intimnosti, a tudi občestva,« je pred prvo uprizoritvijo v pogovoru za Aleteio poudaril Vidic.

Nalaganje
Nazaj na vrh