Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvo evropsko srečanje univerzitetnih študentov v Rimu

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 06. 07. 2009 / 07:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prvo evropsko srečanje univerzitetnih študentov v Rimu

Srečanja se bodo udeležili tudi predstavniki iz Slovenije

Od ponedeljka, 6. do nedelje, 12. julija 2009, bo v Rimu v Italiji potekalo prvo evropsko srečanje univerzitetnih študentov. Iz Slovenije se ga bodo poleg mag. Klemena Svetelja, škofijskega asistenta za študente v Nadškofiji Ljubljana, udeležili še štirje študentje.

Srečanje organizirajo naslednje ustanove: Urad za univerzitetno pastoralo rimskega vikariata v sodelovanju s Komisijo za področje šolstva, kateheze in univerze pri CCEE ter ministrstvi Vlade Republike Italije za področje vzgoje, mladine, univerze, raziskav ter zunanjih zadev. Organizatorji pričakujejo okrog 1500 udeležencev. Vrhunec srečanja bo v soboto, 11. julija 2009, na godovni dan sv. Benedikta, zavetnika Evrope, ko se bodo mladi srečali s papežem Benediktom XVI.

Srečanje bo potekalo v dveh delih. Od 6. do 8. julija 2009 se bodo študentje, nastanjeni v več krajih po Italiji, srečevali z domačimi študenti. Srečanja bo koordiniral Narodni urad za vzgojo, šolo in univerzo pri Italijanski škofovski konferenci. Drugi del se bo začel v četrtek, 9. julija 2009, ko se bodo udeleženci v lateranski baziliki v Rimu zbrali pri bogoslužju. V naslednjih dneh bodo na ekonomski fakulteti Univerze Tor Vergata razpravljali o treh glavnih temah: mladi in upanje v Evropi, mladi in novo življenje v Evropi ter mladi in vprašanje dobrodelnosti. V soboto, 11. julija 2009, ob 9.30 bo v baziliki sv. Petra sv. maša, po njej pa srečanje s papežem Benediktom XVI. V nedeljo, 12. julija 2009 bodo pregledali zaključke iz razprav o naštetih glavnih vsebinskih temah.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh