Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Računalniška igra o Jezusovem življenju

Za vas piše:
K.Č.
Objava: 29. 05. 2012 / 09:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Računalniška igra o Jezusovem življenju

Na Facebooku lahko preizkusite igro Journey of Jesus - The Calling (Jezusovo potovanje - klic).

Kdo se ne spomni slavne »farme« (Farmville) – igrice, ki je na Facebooku pritegnila milijone uporabnikov? Ker so igre na Facebooku za marsikoga močan magnet, je smiselno, da jih uporabimo v koristne namene. Papežev poziv k novi evangelizaciji govori tudi o novih načinih predstavljanja Jezusa. Morda je eden od takšnih poskusov igra Journey of Jesus – The Calling (Jezusovo potovanje – klic), ki jo na Facebooku igra že 150.000 uporabnikov.

Igra se začne z začetkom Jezusovega javnega delovanja, torej s krstom v Jordanu. Igra skozi številne naloge (posredovanje med sprtima človekoma, pomoč lačni ženski ...) skuša spodbujati pozitivne vrednote.

Morda je kdo pomislil, da ni prav, da govorimo o računalniških igrah, saj nekateri (predvsem otroci in mladi) že tako preživijo preveč časa za računalnikom ali so od računalniških iger celo odvisni. Snovalci igre Jezusovo potovanje (ki so pred časom izdali tudi igro Mojzesovo potovanje) so očitno pomislili tudi na to. Liku v igri po določenem času (oz. številu opravljenih nalog) preprosto zmanjka energije, kar mu onemogoča nadaljno igro. Energijo pa mu lahko napolnimo le enkrat na dan. Obstaja seveda tudi izjema – z denarjem je mogoče energijo za lik v igri kupiti kadarkoli. Torej tudi za igro Jezusovo potovanje velja podobno kot za praktično vse, kar je povezano s sodobno tehnologijo: koristna je, če jo uporabljamo na pravi način in v pravi meri. V nasprotnem primeru pa so tudi njeni učinki nasprotni.

Nalaganje
Nazaj na vrh