Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Radio Vatikan potrebuje nove oblike komunikacije

Objava: 06. 10. 2011 / 06:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Radio Vatikan potrebuje nove oblike komunikacije

Po mnenju p. Lombardija mora 'papeževa' radijska postaja tesno sodelovati z drugimi katoliškimi mediji.

Radio Vatikan naj bi po mnenju p. Federica Lombardija po osemdesetih letih zgodovine ne počival, pač pa si mora zadati nove naloge. Zaradi svetovnega spleta hitro spreminjajoče se komunikacije mora 'papeževa' radijska postaja razviti 'nove oblike komunikacije', je p. Lombardi pojasnil na neki književni predstavitvi minuli torek na katoliški univerzi LUMSA v Rimu.

Papeževa radijska postaja tesno sodelovati z drugimi katoliškimi mediji, je dejal jezuitski pater, ki je obenem tudi vatikanski tiskovni predstavnik. Iz svoje zgodovine pa lahko Radio Vatikan črpa moč in navdih za prihodnost. P. Lombardi je ob tem spomnil na obdobja vojn in sporov, ki so različnim papežem dopuščali na ta način širiti sporočila vesoljni Cerkvi.

Na knjižnem večeru sta bila predstavljena dva zvezka o zgodovini Radia Vatikan z naslovom 'Osemdeset let papeževega radia'. Deli sta izšli v italijanskem jeziku. Prvi zvezek avtorja Fernanda Bee opisuje začetke radijske postaje, ki je z delovanjem pričela 12. februarja 1931, v času papeževanja Pija XI. (1922-1939), pa do začetka pontifikata Janeza Pavla II. (1978-2005). Delo je prvič izšlo že leta 1981. Drugi, novi zvezek avtorja Alessandra De Carolisa opisuje zadnjih trideset let delovanja radia, ki danes oddaja v štiridesetih jezikih, na svetovnem spletu pa je prisoten v osemintridesetih svetovnih jezikih.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh