Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razstava del kolonije Umetniki za karitas

Objava: 01. 02. 2021 / 15:59
Oznake: Družba, Galerija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2021 / 14:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Razstava del kolonije Umetniki za karitas
Razstava bo na ogled do ponedeljka, 1. marca 2021. FOTO: Ksenja Hočevar

Razstava del kolonije Umetniki za karitas

Razstava bo v Galeriji Družina na ogled do 1. marca 2021.

Z današnjim dnem, ponedeljkom, 1. februarjem 2021, je v Galeriji Družina na Krekovem trgu v Ljubljani na ogled razstava del 26. mednarodne likovne kolonije Umetniki za karitas, ki je lani, od 17. do 21. avgusta, potekala na Sinjem vrhu nad Ajdovščino.

V dveh desetletjih in pol se je v 25 katalogih Umetniki za karitas znašlo že 1900 imen avtorjev, ki so darovali prek 3000 likovnih del, velika večina med njimi je že prodanih. V tem času se je zvrstilo 360 razstav doma in v tujini.

Razstava, ki bo na ogled do ponedeljka, 1. marca 2021, sovpada s praznovanjem kulturnega praznika. V soboto, 6. februarja, ob ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore v cerkvi Marijinega oznanjenja na Prešernovem trgu v Ljubljani daroval sveto mašo za kulturnike in umetnike z neposrednim prenosom na Radiu Ognjišče.


FOTO: Ksenja Hočevar


»Vi ste luč sveta …« je geslo prodajnih razstav in lanske kolonije, ki so se je udeležili Skender Bajrovič, Silva Copič, Barbara Demšar, Milan Erič, Draga Davitkova, Erna Ferjanič, Matej Metlikovič, Janko Orač, Viktor Šest in Breda Sturm.

Častni gost je bil Veljko Toman, pridružili pa so se Silva in Azad Karim, Lucijan Bratuš, Mira Ličen, Marija Efremova, Milena Gregorčič, Bogdan Soban, Janez Štros in Igor Zimic. Svoja dela so darovali tudi udeleženci prejšnjih kolonij in drugi darovalci.

Darovi za likovna dela bodo namenjeni otrokom umetnikov, ki so zaradi epidemije novega koronavirusa ostali brez rednih prihodkov, potrebnih za preživljanje družine. Razstava bo na ogled tudi v virtualni obliki na instagramu TUKAJ, na kulturni praznik, v ponedeljek, 8. februarja 2021, pa vabljeni tudi na virtualni vodeni ogled z likovno kritičarko Anamarijo Stibilj Šajn.

VIRTUALNO VODENJE PO RAZSTAVI


_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Sinji vrh: Vi ste luč sveta

Ustvarjali bodo za otroke umetnikov

Virtualna razstava Umetniki za karitas

Odprtje razstave Umetniki za karitas

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh