Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razstava jaslic v Veržeju vabi

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 15. 12. 2022 / 19:00
Oznake: Božič, Jaslice
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2022 / 14:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Razstava jaslic v Veržeju vabi
FOTO: Spletna stran marianum.si

Razstava jaslic v Veržeju vabi

V Rokodelskem centru DUO Veržej je vse do 9. januarja na ogled razstava slovenskih jaslic in jaslic Društva ljubiteljev jaslic Slovenije. Na letošnji razstavi jaslic se kot osrednji razstavljalec spet predstavlja Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije.

Na ogled je 24 jaslic rokodelcev iz vse Slovenije, devet jaslic otrok iz okoliških vrtcev in šol ter 26 jaslic članov Društva ljubiteljev jaslic Slovenije, sporočajo iz Zavoda Marianum Veržej.

Jaslice združujejo in povezujejo

Odprtje in blagoslov sta potekala v prisotnosti predstavnikov lokalnega življenja in ustanov, zbrane pa je nagovoril novi direktor Zavoda Marianum Veržej Blaž Cuderman ter poudaril simboliko in pomen jaslic, ki združujejo, povezujejo in temeljijo na družini, ki je osnovna celica, kjer se človek oblikuje in raste.

 Blagoslov jaslic. FOTO: Spletna stran marianum.si

Jaslice vabijo k pogledu naprej

Blagoslov jaslic je opravil predstojnik slovenskih salezijancev Marko Košnik, ki je spodbudil k upanju, pogumu in pogledu naprej, čeprav se zdi, da trenutni čas temu ni naklonjen. Če na jaslice gledamo kot folkloro, se hitro izpraznimo, če pa jih gledamo v luči Božje zgodovine, ki jo soustvarjamo s svojim življenjem, to dobi smisel in pomen ter nam da energijo, da gremo naprej, je dejal Košnik.

Zgledno sodelovanje

Odhajajoči župan Slavko Petovar se je v nagovoru zahvalil za 16 let plodnega in lepega sodelovanja med predstavniki lokalne skupnosti in Zavodom Marianum, ki je prineslo obilo sadov prek projektov, sodelovanja in skupnega snovanja razvoja kraja in širše okolice. Izrazil je prepričanje, da se bo sodelovanje med Občino Veržej in salezijansko skupnostjo nadaljevalo v dobrobit lokalnih prebivalcev, obiskovalcev in gostov, ki prihajajo v Veržej, so še zapisali na spletni strani Don Bosko Veržej.



Kupi v trgovini

Jaslice komplet
Kompleti
132,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh