Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razstava »Nasmeh poletnih dni« vabi v Galerijo Družina [FOTO]

Objava: 11. 07. 2024 / 10:19
Oznake: Kultura, Počitnice
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2024 / 07:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Razstava »Nasmeh poletnih dni« vabi v Galerijo Družina [FOTO]
Nasmejana avtorica razstave Anamarija Štunf. FOTO: Tatjana Splichal

Razstava »Nasmeh poletnih dni« vabi v Galerijo Družina [FOTO]

Kljub poletni vročini so se sredinega odprtja letnemu času več kot primerne razstave slik Anamarije Štunf »Nasmeh poletnih dni« udeležili številni obiskovalci.

Vzdušje ob slikah, ki so galerijske prostore napolnile z vedrimi barvami poletja, je z mediteranskimi ritmi dokončno pričaral še kitarski duo Teo Collori – Mihael Levit in obiskovalce iz razgrete Ljubljane prestavil v brezskrbno igrivost obmorskih pokrajin.

Fotogalerija: Tatjana Splichal

Svetli toni življenja

Slikarka živahne in prepoznavno svoje kombinacije pretežno osnovnih barv uporablja za ustvarjanje sanjskih pokrajin, v katerih se kot odblesk zrcalijo mesta, v katerih je živela. Z mestoma fantastičnimi elementi in čustveno intenzivnostjo gledalca vabi v raziskovanje surrealističnih svetov in se tudi v formalnem smislu na momente spogleduje z dadaizmom. Ob raziskovanju globin svoje domišljije se vselej načrtno odloča za oživljanje veselih tonov življenja in lepih spominov na poletne dni.

Fotogalerija: Tatjana Splichal

Otroška razigranost domišljije

Na njenih platnih prevladuje modra barva umirjenosti, globine, vere – a le kot temeljni podton, na katerem še toliko bolj zasvetijo osnovne barve, med njimi posebej izstopajoča rumena – barva sončne svetlobe. Slike Anamarije Štunf izražajo temeljno življenjsko zaupanje, izžarevajo iskrenost in zvestobo: sebi, svojim koreninam, veselju do življenja, zaupni sproščenosti … Razigranost domišljije umetnica izraža tudi v izbiri tehnik, pri katerih sledi notranjemu razpoloženju in navdihu. Na akrilih na platnu izpran košček lesa, ki ga je morje naplavilo na obalo, v novih barvah vrne morju.

Fotogalerija: Tatjana Splichal

Pljusk svežine

Anamarija Štunf, ki se že dvajset let intenzivneje posveča umetniškemu ustvarjanju, v Galeriji Družina razstavlja drugič. Leta 2014 se je v istih prostorih prvič predstavila javnosti – tokrat gotovo ne zadnjič. Vabljeni, da se v poletni vročini osvežite ob ogledu razstave – lahko pa se odločite tudi za nakup katerega od razstavljenih del, da vas bo nasmeh poletnih dni grel v hladnejših mesecih leta.

Nalaganje
Nazaj na vrh