Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rdeča Slovenija

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 01. 10. 2021 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2021 / 10:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rdeča Slovenija
Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal.

Rdeča Slovenija

Da je Slovenija zaradi dejanskih oblastnikov in prepojenosti zemlje s krvjo njenih prebivalcev nekaj najbolj tragičnega, ni novica. V tem izstopa v Evropi in nekdanji Jugoslaviji.

Sramotno in tragično je, da v barvi krvi izstopa zaradi covida-19. So tudi tega krivi zgolj in samo komunisti? Ne morejo se odpovedati zaslugam, saj iz bolestnega in protirazumskega antijanšizma otežujejo ukrepe vlade. Predvsem zanikajo, da za njimi stojijo strokovnjaki. Predsedniku vlade pandemija politično največ škodi.

Imamo pravico bati se cepljenja, pravico do strahu, ker tudi najvišji medicinski in drugi strokovnjaki ne vedo, kaj nas še vse čaka. Nimamo pa pravice, da zaradi tega širimo nezaupanje, da zaradi svojega egoizma in slabe izobrazbe ogrožamo druge. 

Nedavno sem slišal o uglednem duhovniku in razvpitem anticepilcu, ki je s svojim prihodom v covidno bolnišnico kot necepljen ogrozil tako bolnike kot zdravstveno osebje. Nima dokaza, da uživa tako Božjo naklonjenost, da se ga bolezen ne more prijeti. Kot duhovnik si tega ne sme in ne more privoščiti. 

Nekateri lahko spijejo liter vina in odlično vozijo avto, nekateri ga komaj povohamo in nismo za nobeno rabo. Gotovo je do prvih krivično, če jih policija odkrije in kaznuje, toda postave je treba spoštovati. 

Kristjani bi morali biti v tem drugim za zgled, pa je resnica žal pogosto drugačna. »Še dobro, da imate spoved! Drugače bi bili še slabši!« mi pogosto zabrusijo neverni.

Po vsej Evropi so anticepilci. Mirni in nasilni. Med levimi in desnimi, izobraženimi in neizobraženimi, vernimi in nevernimi! 

Zakaj pa smo Slovenci najslabši? Zakaj je povsem drugače med našimi rojaki na ozemlju Italije, Avstrije in Madžarske? Vsekakor obstaja nekaj specifičnega med Slovenci v Republiki Sloveniji!

Vzrok za to je naša razdvojenost, ko imata ideologija in politično prepričanje prednost pred vsem. Nekateri bi raje umrli od žeje kot sprejeli kozarec rešilne vode iz nepravih rok. Vzrok je tudi napuh – naglavni greh. 

Vzgajani v duhu lažne enakosti, ki ne obstaja ne v naravi ne v družbi, verjamemo »vodilnim« in »učiteljem«. Znanja, morale in odgovornosti ne priznavamo. Te v samoupravnem sistemu ni bilo.

Nekaj gnilega je v Sloveniji.

Za majhne prometne prekrške smo takoj in visoko kaznovani. Če pa nezakonito demonstriraš in pretepaš policiste, pozivaš na poboje drugačnih, pa si kot corona antifašist in branilec demokracije še isti večer junak RTVS, ki jo moramo vsi plačevati! Nismo vsi enako krivi za obstoječe stanje. Novi grobovi tulijo! Tudi kristjanom!


Prispevek je bil najprej objavljen v tedniku Družina (40/2021). 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh