Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 30. 10. 2023 / 17:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2023 / 17:18
Recept
FOTO: Krištof Koman

Recept

Brancin iz pečice

Narezan krompir posolimo, malce pokapljamo z oljem in porazdelimo po pekaču. Pečemo ga 10 minut pri 200 stopinjah, nato čez krompir damo narezane posoljene bučke in pečemo 10 minut. Očiščene ribe trikrat zarežemo na eni strani do hrbtne kosti, v zareze pa vstavimo rezine česna in vejice rožmarina, rožmarin vstavimo tudi v trebušno votlino. Rahlo posolimo, nato ribe položimo na že na pol pečen krompir z zelenjavo. Pečemo še okoli 20 minut, da ribje oči posteklenijo in plavuti zlahka odstranimo.

Sardele po sicilijansko

Sardele očistimo in 'nametuljčkamo' – to pomeni, da jih razpremo in jim odstranimo kost po celotni dolžini, odstranimo tudi rep. Za nadev grobo sesekljamo pinjole in bolj na drobno česen, nato pomešamo z naribanim parmezanom, drobtinami, peteršiljem in oljem.

Na vsako sardelo damo žličko nadeva, povaljamo v svaljek, nato položimo v model. Ko končamo, v pekač nalijemo za 1 dl vode ali vina, pokapljamo z oljčni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh