Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Matthew Perry, boj z zasvojenostjo in njegova vera

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 30. 10. 2023 / 17:01
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2023 / 18:32
Matthew Perry, boj z zasvojenostjo in njegova vera
FOTO: DANNY MOLOSHOK REUTERS

Matthew Perry, boj z zasvojenostjo in njegova vera

Ameriški igralec Matthew Perry, ki je zaslovel z vlogo Chandlerja Binga v seriji Prijatelji, je v soboto, 28. oktobra, umrl pri starosti 54 let. Znano je, da je imel težave z odvisnostjo od alkohola in drog, malokdo pa ve, da se je s težavami spopadal s svojo vero v Boga.

Perry je večkrat spregovoril o svoji veri in vplivu, ki ga je imela na njegovo kariero in osebno pot. Lani je izšla njegova avtobiografija Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing (Prijatelji, ljubimci in velika strašna stvar), v kateri je podrobno opisal svoj boj z odvisnostjo, poskuse odvajanja in posledice odvisnosti, pa tudi svoje duhovne izkušnje.

Boj z odvisnostjo

V svoji mladosti je bil priča ločitvi staršev. Oba sta se znova poročila. Čeprav je ostal povezan z obema in je spletel dobre vezi z novimi brati in sestrami, je v sebi čutil veliko praznino. Pri 14 letih se je zatekel k alkoholu, toda popivanje ni rešilo njegove osamljenosti. Kot je zapisal v avtobiografiji, je v omamljenosti iskal občutek, da je dovolj dober. Spregovoril je o tem, kako ga je zapustil oče, kasneje ga je zapustila še mati, ki je vedno delala, ko je bil še majhen otrok. V knjigi je zapisal, da ima v sebi veliko praznino, ki jo je poskušal zapolniti s slavo, ženskami,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh