Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 20. 12. 2023 / 09:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2023 / 10:02
Recept
FOTO: Krištof Koman

Recept

Prežganka

V loncu raztopimo maslo s kumino in ga gladko pomešamo z moko, nato počasi in sprva po žlicah, potem pa bolj pogumno dodajamo vodo, pri čemer ves čas mešamo z metlico. Vodo solimo, da je okusno, zavremo in nato nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.

Nazadnje v vročo juho zakuhamo razžvrkljano jajce in juho ponudimo toplo.

Ohrovt s krompirjem

Ohrovtu odstranimo kocen in ga narežemo na širše rezance. Stresemo ga v krop, da oveni, nato odcedimo in vodo odlijemo. V lonec damo narezan krompir, poparjen ohrovt, prilijemo malo vode, solimo in pokrito kuhamo toliko časa, da se krompir zmehča. Vodo odlijemo v posebno posodico in prihranimo, zelenjavo malce odmaknemo z dna lonca in tam na oljčnem olju prepražimo česen, vrnemo vso zelenjavo, jo s tlačilko zmehčamo in počasi zalivamo s prihranjeno vodo do gostote jedi, ki nam je ljuba. Ponudimo kot prilogo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh