Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 22. 12. 2022 / 10:01
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.12.2022 / 10:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Recept
FOTO: Tatjana Splichal

Recept

Parmezanove »lizike«

Naribamo parmezan. Na pekač položimo papir za peko, nanj vsaj 10 cm narazen razporedimo palčke za ražnjiče. Okrog topega dela naložimo nariban parmezan tako, kot da bi želeli narediti večjo ploščato liziko. Parmezan po želji v sredini lahko posujemo s papriko v prahu ali poprom. Damo v pečico, ogreto na 180 ºC, in pustimo, da se parmezan stopi. Pekač damo iz pečice. Pustimo, da se »lizike« ohladijo in sprimejo s palčkami.

»Primorski kruhki«

Francosko štruco narežemo na rezine poševno (tako da so rezine bolj podolgovate). Rezine namažemo z maslom. Sredino rezine ločimo z rezino paradižnika. Na eno stran paradižnika na maslo položimo košček prekajenega lososa in ga obložimo z olivami, narezanimi na kolobarčke. Na drugi strani čez maslo namažemo še namaz bakalája in obložimo s sirom, narezanim na drobne koščke.

»Mini sendviči iz modelčkov za piškote«

Iz toastov s pomočjo modelčkov za piškote izrežemo različne oblike (srčki, smrečice, zvezdice). Če modelčkov nimamo, lahko toaste narežemo tako, da dobimo iz vsakega kosa 4 trikotnike. V enakih oblikah narežemo tudi rezine mortadele. Z maslom namažemo notranji del kruha, položimo mortadelo in po dva kosa kruha enake oblike »zlepimo« skupaj. Zgornji del sendviča namažemo s sirnim namazom in ga poljubno okrasimo z na koščke narezano suho salamo, koščki pršuta, kaprami, na drobne rezine narezanimi češnjevimi paradižniki, ali pa jih preprosto posujemo z rdečo papriko v prahu ali poprom.

»Kruhove kroglice s salamo«

Toaste, ki so nam ostali, narežemo na drobne kocke in jih damo v posodo. Na kockice narežemo kisle kumarice, olive, nekaj suhe salame in preostalo mortadelo. Dodamo sirni namaz. Vse skupaj zmešamo, da dobimo gosto zmes. Z rokami oblikujemo kroglice. Posebej na drobne koščke narežemo pršut in z njim oblepimo kroglice. Na vrhu vsake kroglice nabrizgamo kanec smetanovega hrena. Po želji lahko posujemo tudi z naribanim sirom. Poleg kroglic postrežemo grisine.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh