Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 29. 04. 2024 / 07:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2024 / 08:02
Recept
FOTO: Tatjana Splichal

Recept

Zrezki na žaru ter bučke z gorgonzolo

Opomba: Uporabljal sem žar na oglje. Ta žar je pokrit s pokrovom. Za peko je segret na 150–160 ºC.

Na krožniku zmešamo olje, 1 žličko soli, poper ter majaron v prahu in s to mešanico namažemo zrezke.

Ko je žar segret na 150–160 ºC, nanj položimo meso in pokrijemo s pokrovom.

Pečemo ga 10 minut na eni strani, obrnemo in pečemo še 10 minut. Med peko poskusimo, ali je meso dovolj slano, sicer ga še nekoliko dosolimo.

Med tem narežemo bučke na 1 cm debele rezine. Navlažimo obe dlani, ju posujemo s ½ žličke soli in s slanimi rokami natremo bučke. Na vsako bučko damo za žličko gorgonzole in jih samo na eni strani pečemo 10 minut.

Paprike narežemo in jih postrežemo sveže. Po želji pa jih lahko tudi popečemo.

Še namig: Če se odločimo za žar v pozni pomladi, lahko dodamo zraven še nekaj špargljev, ki jih pečemo tako dolgo kakor bučke.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh