Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Redovnica na vodilnem položaju vatikanskega dikasterija

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 27. 08. 2021 / 10:54
Oznake: Cerkev, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2021 / 11:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Redovnica na vodilnem položaju vatikanskega dikasterija
Alessandra Smerilli se je rodila leta 1974 v italijanskih Abruzzih FOTO: Vatican Media

Redovnica na vodilnem položaju vatikanskega dikasterija

Italijanska redovnica in izvedenka za gospodarstvo, 46-letna Alessandra Smerilli, je bila imenovana na položaj tajnice in s tem namestnice vodje vatikanskega Dikasterija za pospeševanje celostnega človeškega razvoja.

Papeževo odločitev so po navedbah spletnega portala Vatican News včeraj sporočili iz Vatikana. Imenovanje je zaenkrat začasno, »ad interim«, vendar iz Vatikana ne poročajo, za kakšno časovno obdobje.

Smerillijeva položaj prevzema od francoskega duhovnika, 70-letnega Bruna Marie Duffa, ki se je vrnil v domovino. Prav tako začasno naj bi Smerillijeva prevzela tudi zadolžitve argentinskega duhovnika, 52-letnega Augusta Zampinija, ki je deloval kot predstavnik vatikanske komisije za koronavirusno bolezen. Tudi Zampini se vrača v domovino.

Alessandra Smerilli je bila marca letos imenovana za podtajnico pri razvojnem dikasteriju.

Za vodenje omenjene komisije bodo na papeževo željo odslej zadolženi 72-letni kardinal Peter Turkson, prefekt razvojnega dikasterija, Smerillijeva in 56-letni p. Fabio Baggio z oddelka za migrante in begunce.

Alessandra Smerilli se je rodila leta 1974 v Vastu v pokrajini Chieti v italijanskih Abruzzih. Od marca letos je podtajnica pri dikasteriju za razvoj ter koordinatorka za gospodarska vprašanja pri vatikanski komisiji za koronavirusno bolezen. Smerillijeva pripada redu Don Boskovih sester, med drugim poučuje na njihovi visoki šoli v Rimu. Kot je dejala po včerajšnjem imenovanju, je svetemu očetu hvaležna za odgovorno nalogo, ki ji jo je zaupal. Cerkvi bo služila po svojih najboljših močeh, »dokler se bo papežu to zdelo primerno«.

Nalaganje
Nazaj na vrh