Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Redovnice že 10 let v boju proti trgovini z ljudmi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 09. 2019 / 07:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2019 / 10:01
Ustavi predvajanje Nalaganje

Redovnice že 10 let v boju proti trgovini z ljudmi

Jutri se začenja mednarodna konferenca redovne mreže »Talitha Kum« v Rimu.

Katoliški ženski redovi po vsem svetu sodijo med predhodnike na področju boja proti sodobnemu suženjstvu in trgovini z ljudmi, preprečevanju teh pojavov in skrbi za žrtve. Že deset let se tovrstne pobude, ki delujejo v 92 državah, povezujejo v mednarodno mrežo »Talitha Kum«. Redovna mreža jutri v Rimu začenja enotedensko konferenco z navzočnostjo mednarodnih izvedencev, udeležence srečanja pa bo v četrtek, 26. septembra, v avdienco sprejel tudi papež Frančišek.

Redovna mreža »Talitha Kum« povezuje 44 narodnih mrež z vseh petih celin. Desetletno mednarodno in medcelinsko sodelovanje rojeva sadove, saj lahko redovnice po vsem svetu s podatki iz različnih držav osveščajo predvsem mlada dekleta in žene, da ne bi padle v kremplje trgovcev z ljudmi.

Zelo dragocena je izmenjava izkušenj: v Združenih državah Amerike je omenjena mreža že močno razvita, s številnimi preventivnimi programi in varnimi stanovanji. Na Filipinih pa redovnice obiskujejo družine v revnih mestnih četrtih in jih svarijo pred posledicami trgovine z ljudmi. Pri tem sodelujejo s psihologi in ponekod tudi z vladnimi predstavniki.

Na svetu je trenutno najmanj 40 milijonov ljudi žrtev trgovine z ljudmi; okoli 70 % od tega je žensk in otrok. 18. oktobra bomo obhajali evropski dan boja proti trgovini z ljudmi.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh