Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rekvijem za Otta von Habsburga tudi v Zagrebu

Objava: 12. 07. 2011 / 10:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rekvijem za Otta von Habsburga tudi v Zagrebu

Mašo v zagrebški stolnici bo v soboto vodil pomožni škof Ivan Šaško.

Tudi na Hrvaškem bodo obhajali rekvijem za nedavno preminulega Otta von Habsburga. Mašo v zagrebški stolnici bo v soboto, 16. julija, vodil zagrebški pomožni škof Ivan Šaško, je včeraj sporočila zagrebška katoliška tiskovna agencija IKA.

Otto von Habsburg je poleg avstrijskega, nemškega in madžarskega imel tudi hrvaško državljanstvo, ki so mu ga podelili za zasluge pri mednarodnem priznanju hrvaške neodvisnosti, so v prispevku za časnik 'Glas Slavonije' spomnili na tesno povezanost sina avstrijskega cesarja in ogrskega kralja Karla IV. z Republiko Hrvaško.

Otto von Habsburg je leta 1990 po prvih demokratičnih volitvah pripotoval v Zagreb in se tam sestal s predsednikom Franjem Tudžmanom. V pogovoru je Hrvatom izrekel zahvalo za njihovo večstoletno zvestobo Habsburgom, zaradi česar je občutil kot svojo moralno dolžnost, da 'Hrvaški pomaga pridobiti evropsko istovetnost'.

Kot so še zapisali v 'Glasu Slavonije', je Otto von Habsburg želel spremeniti podobo svoje dinastije in njenih vladarjev. Zdelo se mu je 'lepo in prav, če Hrvatje vedo, da Habsburžani niso bili takšni, kakršne so desetletja dolgo prikazovali v jugoslovanskih učbenikih'.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh