Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Relikvije bl. Janeza Pavla II. na romanju po Mehiki

Objava: 01. 09. 2011 / 07:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Relikvije bl. Janeza Pavla II. na romanju po Mehiki

Verniki se k blaženemu nekdanjemu papežu obračajo s prošnjami za mir.

V zadnjih mesecih letošnjega leta so mehiški katoličani deležni prav posebnega obiska. Po vseh mehiških škofijah bo v mesecu decembru romala relikvija blaženega Janeza Pavla II., ki je nedavno prispela na petmesečni obisk v prestolnico te srednjeameriške države. Tamkajšnji katoličani jo navdušeni sprejemajo z upanjem, da bi priprošnje nekdanjega papeža pripomogle k vzpostavitvi miru v deželi, ki jo prežema nasilje mamilaških kartelov.

Kardinal Norberto Rivera Carrera, nadškof mehiške prestolnice, je vse vernike v nadškofiji povabil, naj počastijo relikvijo, ki je v Mehiko pripotovala iz Rima, v teh dneh pa si jo med seboj izmenjujejo številna svetišča v prestolnici Ciudad de Mexico. Kardinal Rivera Carrera je obisk relikvije izkoristil tudi za prošnjo, naj blaženi Janez Pavel II. posreduje za vrnitev miru, bratstva in sloge.

Mehika je prva država, ki bo sprejela relikvijo, vzorec krvi nekdanjega papeža, odkar so njegove posmrtne ostanke položili v sarkofag, telesu pa ni bila odvzeta nobena druga relikvija. Vzorec krvi je tako edina telesna relikvija novega blaženega.

Relikvija in voščena podoba bl. Janeza Pavla II., ki so jo izdelali prav za to priložnost, bosta pred povratkom v Vatikan obiskali devetdeset mehiških škofij. Po besedah kardinala Rivera Carrere se v škofiji mehiške prestolnice čutijo počaščene, da so smeli sprejeti to relikvijo, tako zaradi njene neizmerne duhovne vrednosti, kot tudi zaradi velike naklonjenosti, ki jo je bl. Janez Pavel II. vedno izkazoval tej deželi.

Nekdanji papež Janez Pavel II. je Mehiko obiskal petkrat, ob svojem zadnjem obisku je za svetnika razglasil Juana Diega, ki se mu je leta 1531 prikazala guadalupska Mati Božja.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh