Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Relikvije sv. Frančiška Asiškega na Brezjah

Za vas piše:
K. C.
Objava: 17. 01. 2020 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.01.2020 / 08:54
Ustavi predvajanje Nalaganje

Relikvije sv. Frančiška Asiškega na Brezjah

V baziliki Marije Pomagaj na Brezjah so v sredo, 15. januarja, pozdravili relikvije sv. Frančiška Asiškega.
V baziliki Marije Pomagaj na Brezjah so v sredo, 15. januarja, pozdravili relikvije sv. Frančiška Asiškega. Ob tem so pripravili češčenje relikvij, molitev in mašo za nove duhovne poklice, ki jo je daroval provincialni minister p. Marjan Čuden.

V uvodu v mašo je dejal, da je prihod relikvij sv. Frančiška Asiškega »tako močen dogodek, kot da bi prišle k nam vse tiste svete stvari, ki jih je sv. Frančišek doživel, kot da bi priromalo k nam celo mesto Assisi. In kdor je bil tam, ve, da je to mesto miru, mladosti in mesto bližine z Bogom.«

V pridigi je spregovoril o Jezusu kot učitelju, ob koncu pa se je znova obrnil na sv. Frančiška Asiškega. Dejal je, da je znal Jezusov nauk zelo dobro sprejeti in ga tudi živeti. Sam pa nas lahko uči močnega doživetja Boga, je dodal.

»To je skrivnost, očarljivost njegove svetosti, njegove karizme. Sv. Frančišek je Boga tako močno doživel, da si to komaj predstavljamo. In kaj je bilo po tem močnem doživetju? Frančišek se neprenehoma veseli, srce mu poje. Pojem mu Sončno pesem, hvalnico Stvarstva. In to čaka tudi nas, če se Bogu prepustimo do konca in mu vrata srca odpremo na stežaj. Močno doživetje Boga nas pripelje v to, da želimo za Boga nekaj narediti. Tudi sveti Frančišek je v sebi čutil, da kdor ima v sebi Boga močno pritisnjenega kot pečat na svoje srce, ne bo obstal pri miru, ampak ga bo nemir evangelija, nemir vere, nemir božje ljubezni poslal k ljudem.

Sveti Frančišek nas nauči tudi tega, da je Bog bogat v dejanju. Rekel je, da mu je Gospod dal brate. Kako čudovita zahvala in priznanje! Bog je tisti, ki daje duhovne poklice. Imejmo torej zaupanje v Boga, ki nam pošilja brate, kot duhovnike in redovnike; pošilja nam sestre kot redovnice … Zakaj? Ker jih potrebujemo! Potreba po novih duhovnih poklicih ni zaradi statistike, ampak da bomo tudi mi v Kristusovem imenu učitelji vsega tega, kar sem vam povedal v nocojšnjem nagovoru. Da bomo tudi mi za vas pričevalci vsega tega, ker je Kristus naš odrešenik, naš učitelj, naš prijatelj in brat«.

Po molitveni uri je p. Marjan Čuden z relikvijami podelil blagoslov. Relikvije bodo v baziliki Marije Pomagaj en teden. Vabljeni v baziliko Marije Pomagaj na Brezjah, da se priporočate sv. Frančišku Asiškemu.

Povzeto po spletni strani Marijinega svetišča na Brezjah.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh