Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Repnje pri Vodicah: 80 let duhovnika prof. dr. Marijana Peklaja

Za vas piše:
Ema Žumer
Objava: 17. 08. 2023 / 11:30
Oznake: Cerkev, Duhovnik, Maša
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.08.2023 / 12:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Repnje pri Vodicah: 80 let duhovnika prof. dr. Marijana Peklaja
Spominski portret s slavljencem. FOTO: s. Martina Štemberger

Repnje pri Vodicah: 80 let duhovnika prof. dr. Marijana Peklaja

V torek, na veliki šmaren, je v Repnjah pri Vodicah obhajal svoj 80. rojstni dan in god gospod dr. Marijan Peklaj – biblicist, upokojeni profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v Ljubljani in prevajalec.

Rodil se je v vojnem času leta 1943 na Brezovici pri Ljubljani v družini s petimi otroki. Njegova življenjska pot je bila prepletena z nenehnim izobraževanjem doma in po svetu in opravljanjem različnega duhovniškega poslanstva na več krajih po Sloveniji. Duhovništvo je pri njem na prvem mestu. Leta 2017 je obhajal zlato mašo. Njegova srce in duša sta mila, a gospod Peklaj je pokončen mož in, kar je najpomembneje, še vsak dan mašuje pri šolskih sestrah v Repnjah, kjer je hišni duhovnik.

Voščilo slavljencu. FOTO: s. Martina Štemberger

Življenjska pot slavljenca je bila prepletena z nenehnim izobraževanjem doma in po svetu in opravljanjem različnega duhovniškega poslanstva na več krajih po Sloveniji.

Z radostjo v srcu smo se 15. avgusta zbrali okrog daritvenega oltarja v repenjski cerkvi in z mašo, ki jo je daroval naš slavljenec, počastili Božjo mater Marijo in se vsi skupaj po njej Bogu zahvalili za dar profesorjevega življenja ter za njegovo 80 let dolgo življenjsko pot.

Slovesno sveto mašo so popestrile tudi narodne noše. FOTO: s. Martina Štemberger

Za lep cerkveni obred so poskrbeli pevci zbora Matici s svojim čudovitim prepevanjem. Mašo so popestrile tudi narodne noše. Po opravljeni daritvi smo voščili gospodu Peklaju pevci, obiskovalci maše vasi Repnje, Dobruša in Polje ter podpredsednik Društva upokojencev Vodice – njihov član je tudi gospod Peklaj. Vsi smo mu zaželeli Božjega blagoslova, zdravja in da bi se njegova vnema za duhovno življenje dotikala vseh nas.

Po opravljeni daritvi so zbrani verniki voščili gospodu Peklaju. FOTO: s. Martina Štemberger

Potem je sledilo praznovanje in druženje pred repenjsko cerkvijo ob skromni zakuski.

Psalm 43 pravi: »Stopil bom k Božjemu oltarju, k Bogu veselja moje radosti.« Naj to vodilo gospoda Peklaja spremlja do naslednjega rojstnega dne.

G. Peklaj vsak dan mašuje pri šolskih sestrah v Repnjah, kjer je hišni duhovnik. FOTO: s. Martina Štemberger

Kupi v trgovini

Velika slika - Zdrava Marija, molitev, lesen okvir (Blagor)
Uokvirjene slike A4
0,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh