Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rešili več kot 500 migrantov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 08. 2021 / 10:33
Oznake: Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2021 / 10:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rešili več kot 500 migrantov
Fotografija je ilustrativna. FOTO: REUTERS

Rešili več kot 500 migrantov

Italijanske oblasti so v soboto pred obalo otoka Lampedusa s prenapolnjene ribiške ladje rešili več kot 500 migrantov in jih prepeljali na otok.

Po besedah župana Totoja Martella gre za enega najmnožičnejših prihodov migrantov na Lampeduso v zadnjem času, poročanje tujih tiskovnih agencij povzema STA.

Med rešenimi tudi otroci in ženske

539 migrantov so rešili 15 kilometrov južno od Lampeduse. Med njimi je bilo po podatkih italijanskih oblasti tudi 29 otrok brez spremstva odraslih in tri ženske. Večina rešenih prihaja iz države severne in zahodne Afrike, nekaj pa jih tudi iz Bangladeša in Sirije.

Martello: Vsa pozornost na Afganistan

V sprejemnem centru na Lampedusi je tako zdaj več kot 1200 migrantov, čeprav je v njem prostora le za približno 250 ljudi. Po zadnjih podatkih italijanskega notranjega ministrstva je od začetka leta v Italijo po morju prišlo več kot 37.000 ljudi, kar je dvakrat toliko kot v enakem obdobju lani. Župan Martello je poudaril, da se pripravljajo, da bo otok znova sam nosil breme humanitarnega sprejema migrantov. Ob tem je dodal, da ne bi smela biti vsa svetovna pozornost usmerjena zgolj na Afganistan.


Kupi v trgovini

Lampedusa
Pričevanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh