Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Resna pobuda ali obujanje kulturnega boja?

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 06. 2022 / 14:04
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 15:43
Resna pobuda ali obujanje kulturnega boja?
Tadej Ložar, kaplan na Igu. FOTO: Tatjana Splichal

Resna pobuda ali obujanje kulturnega boja?

Mladi forum Socialnih demokratov je kmalu po volitvah v dveh objavah na Twitterju napovedal »prekinitev financiranja verskih skupnosti iz državnega proračuna in izenačitev njihove obdavčitve z vsemi ostalimi pravnimi osebami, ki opravljajo gospodarsko dejavnost v Sloveniji«. Soočili smo stališča predsednika Mladega foruma Luke Gorška in kaplana na Igu Tadeja Ložarja.

Luka Goršek, predsednik Mladega foruma SD

Je zapisano v tvitu stališče Mladega foruma SD ali splošno stališče stranke SD? Ali vodstvo stranke to stališče podpira?

Mladi forum SD je samostojna in avtonomna organizacija v strukturi stranke Socialnih demokratov. Okvirna ideja je stališče Mladega foruma, v katerem bomo v prihodnje odpirali odprte diskusije glede načina, kako vernikom omogočiti transparenten vpogled v financiranje verskih subjektov, in načine, kako je to mogoče izvesti. V zaključni fazi, ko se bo ideja pretvorila v zakonski predlog, pa bomo podporo iskali tudi pri matični stranki in ostalih koalicijskih partnericah.

Ste s tem predlogom pred podpisom koalicijske pogodbe seznanili tudi oba koalicijska partnerja in ali se predlog že kako zrcali v koalicijski pogodbi?

Naša vizija glede obdavčitve verskih subjektov je javno znana, zato sklepamo, da sta bila tudi koalicijska partnerja s tem predhodno seznanjena.

Lahko ko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh