Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Resnica med jaz in ti

Objava: 18. 06. 2019 / 07:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2019 / 08:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Resnica med jaz in ti

Resnica med jaz in ti

Izšla je tretja številka revije Božje okolje v letu 2019, v kateri pišemo o tem, kako se soočiti z resnico pri sebi in v medsebojnih odnosih.
Izšla je tretja številka revije Božje okolje v letu 2019, v kateri pišemo o tem, kako se soočiti z resnico pri sebi in v medsebojnih odnosih.


Resnica vedno naredi prostor ljubezni

V iskanju resnice v naših medsebojnih odnosih so – poleg zaznamovanosti iz otroštva – odločujoči (in najtežji) pravzaprav obrobni detajli, kajti naš vsakdanji kdo ima prav je sestavljen prav iz njih, pišem v uvodniku. P. Vital Vider z jasno besedo spregovori o tem, ali naj si zakonca poveva čisto vse, Žiga Štiglic pa o svobodi, ki ni odvisna od potrditve drugih.

Da resnica vedno naredi prostor ljubezni in kako prihajati do resnice med zakoncema in v ostalih medsebojnih odnosih, v pogovoru odgovarja dr. Andreja Poljanec. V Kristusu smo svobodni za lepe odnose, piše Anja Kastelic. Sledi pričevanje zakoncev o dveh resnicah pod isto streho – njuni in taščini in pričevanje žene, kako z možem iščeta resnico v dvoje. Rafko Klemenčič piše o tem, da nas Evharistija ozdravlja strahu pred drugimi.

»Polomila sem si kosti, ko sem potiskala invalidske vozičke v hrib, vendar teh ljudi ne bom zapustila nikoli več!« so besede Sandre Sabattini, ki jo je predstavila Nataša Rupena. Sestra Katia Roncalli v pogovoru z Jano Podjavoršek predstavi Bratstvo Veselje evangelija kot pristni način krščanskega pričevanja v tem svetu.

V reviji Božje okolje preberite tudi Marjetkino pričevanje o tem, kako jo je Bog ozdravil hude anksioznosti, članek Helene Reberc o tem, kako lahko dejanja ljubezni in dobrote povzročijo orkan kjerkoli na zemlji. Denis Ališič piše o tem, kaj potrebujemo za preživetje v naravi, Mihael Černetič pa o čuječnosti v krščanski duhovnosti in vsakdanjiku. Kako so se z neprijetno resnico o sebi soočili v Skupnosti Barka, piše Manca Šinko Kastelic, poslanka Mednarodne Federacije Barka. Na vprašanja v rubriki Osebno je tokrat odgovarjal jezikoslovec Kozma Ahačič.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh