Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Revija Communio tokrat o sv. Jožefu

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 15. 02. 2021 / 14:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2021 / 05:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Revija Communio tokrat o sv. Jožefu

Revija Communio tokrat o sv. Jožefu

Povod za Jožefovo leto je 150. obletnica povzdignjenja sv. Jožefa za zaščitnika svete Cerkve.
Papež Frančišek je lansko leto, natančneje 8. decembra 2020, na praznik brezmadežnega spočetja Device Marije, presenetil katoličane, ko je razglasil Leto sv. Jožefa. To bo potekalo od omenjenega datuma do 8. decembra 2021.

Istega dne je bilo objavljeno papeževo pismo »Patris Corde« in odlok apostolske penitenciarije z navodili za obhajanje Jožefovega leta. Povod za Jožefovo leto, ki ga tokrat obhajamo prvič, je 150. obletnica povzdignjenja sv. Jožefa za zaščitnika svete Cerkve.

Že naši predniki so izbrali svetega Jožefa za zavetnika slovenskih dežel. Na Slovenskem mu je posvečenih 27 cerkva (narodno svetišče v Ljubljani, devet župnijskih in 17 podružničnih cerkva) in najmanj 15 kapel.

Prvi letošnji zvezek Mednarodne katoliške revije Communio je tako v celoti posvečen svetemu Jožefu. Besedila o njem bodo gotovo nagovorila vaše župljane in romarje – zlasti v njemu posvečenemu letu, a tudi pozneje.

V prvi letošnji številki revije Communio si preberite še pismo sv. Janez Pavel II. z naslovom Odrešenikov varuh ter razmišljanje z naslovom Sveti Jožef, katerega avtor je Hans Urs von Balthasar.

Lik sv. Jožefa, moža Device Marije, je opisal Božji služabnik Anton Strle, Zmaga Kumer pa nam iz svoje zapuščine ponuja nekaj zanimivosti o podobi sv. Jožefa v slovenski ljudski pesmi.

Vabljeni k branju teh in drugih poglobljenih prispevkov!


Cena posameznega izvoda revije Communio je 8,70 evrov. Letna naročnina na revijo je 34,80 evra. Novi naročniki prejmejo knjigo Zadnji pogovori, Benedikt XVI. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh