Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Revija za jasličarski navdih

Za vas piše:
K. C.
Objava: 03. 12. 2019 / 12:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2019 / 08:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Revija za jasličarski navdih

Revija za jasličarski navdih

Z adventom je luč sveta ugledala tudi revija Jaslice, ki navdihuje ustvarjalnost pri postavljanju jaslic.
Z adventom je luč sveta ugledala tudi revija Jaslice. Čeprav jih večina postavlja na sveti večer, se nekateri nanje pripravljajo mesec dni ali celo več mesecev. Očara nas njihova lepota, njihova milina in tudi trud, ki je bil vložen v izdelavo. Še posebej pri doma izdelanih, izredno velikih ali celo živih jaslicah.

»Toda ali je lepota in nežnost običaja edini razlog, da jaslicam naklanjamo toliko pozornosti?« se sprašuje novi urednik revije Jaslice Igor Vojinovič. Odgovor na to vprašanje boste našli v reviji, v katerih boste našli poleg že znanih tem tudi nekaj novosti.

Novi urednik se je v svoji prvi številki spomnil začetkov Jaslic: »Od leta 2000, ko je ugledala luč sveta, in uresničila željo pokojnega dr. Nika Kureta, tedaj najpomembnejšega poznavalca jaslic, povezuje ljubitelje in jasličlarje, jih spodbuja, da razvijajo tradicijo jasličarstva na Slovenskem, ki nima kaj zavidati sosedom.

Navdihuje ustvarjalnost pri postavljanju jaslic v naših domovih, župnijah in krajih, obenem je pospremljena s poglobljenimi besedili, ki nas uglašajo na duhovno praznovanje božiča in razumevanje bistva betlehemskega prizora, kar je bil prvotni namen sv. Frančiška Asiškega.

V reviji bomo spoznali spretne domače jasličarje in zbiratelje, navdihnila nas bo duhovna priprava in blagoslov v družini, jasličarska duhovna lirika in proza, bogate razstave in žive uprizoritve po župnijah, dejavnosti društva in muzeja, nov kotiček za najmlajše in misijone ter druge zanimivosti. Za vse to gre zahvala avtorjem besedil in fotografij, zlasti dosedanjemu uredniku Jožetu Potrpinu, predsedniku Društva ljubiteljev jaslic p. Leopoldu Grčarju in tajniku Danijelu Bezeku ter vsem drugim, ki so sodelovali pri nastanku letošnje številke.«

Urednik vsem bralcem želi, da bi zakladi letošnje revije Jaslice pomagali k bistvu in da bi prihajajočem božiču »nebeško« razpoloženje tudi v naših domovih in v naših srcih.

Prijetno prebiranje revije in izdelovanje jaslic.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh