Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Revija za praznični navdih

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 05. 03. 2015 / 09:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Revija za praznični navdih

Revija za praznični navdih

Izšla je nova Praznična, revija za praznični navdih, ki nas bo popeljala skozi post do velike noči.
Izšla je nova Praznična, revija za praznični navdih, ki nas bo popeljala skozi post do velike noči.

Prelistajte jo!

»Osnovni namen posta naj ne bo odrekanje. Nanj raje glejmo kot na urjenje za dosego notranje svobode,« je v intervjuju dejal p. Anselm Grün in povedal, da se je sam začel postiti šele okoli štiridesetega leta: »Čutim, da se v postnem času moja notranjost uredi. Vsako leto je to dober začetek, da zavestno presodim in popravim svoje prehranjevalne navade. Postni čas pa je zame tudi poseben čas čuječnosti in molitve k Bogu.«

Predstavljamo križev pot akademske kiparke Dragice Čadež Lapanje, ki pravi, da križev pot lahko ustvarja nekdo, ki ga je življenje že preizkusilo in izoblikovalo.

P. Andrej Šegula v svoji meditaciji vabi k spovedi, ki nas bo »pustila vsaj tri kilograme lažje« in nam odprla vrata k veselju, ki diši po vstajenju.

S kakšnimi etičnimi dilemami se srečujejo na ljubljanski enoti za intenzivno terapijo in nego novorojencev, je v pogovoru povedala predstojnica dr. Lilijana Kornhauser Cerar. Prezgodaj rojenih otrok je vse več in staršem, ki so ob rojstvu novorojenčka v zelo težkem položaju, poskušajo pomagati po najboljših močeh.

O pomenu glasbe pri otrokovem razvoju smo se pogovarjali z Andrejem Benedikom, ravnateljem glasbene šole Rakovnik, in njegovo družino, o tem kako nas glasba vodi k presežnemu, pa z Ambrožem Čopijem, skladateljem in piscem sakralne koncertne glasbe, ter Evo Jelenc Drozg, glasbeno pedagoginjo in zborovodkinjo z Jesenic.

Družina Perger iz Slovenj Gradca nam je prikazala, kako nastajajo lectovi srčki, ki preživijo dlje kot prva ljubezen, v potičnici na Blejskem otoku pa so razkrili recepte za nastajanje izvrstnih potic sladko-slanih okusov. Toda, še preden bomo praznovali veliko noč, lahko v postu preizkusimo ribji recept Jerneje Filipič.

Obiskali smo Krkavče in izvedeli, kako nastajajo oljčni šopki, v Jalnovi hiši na Rodinah pa smo se seznanili z nastajanjem pirhov z verskimi motivi. V dneh, ko nas pozdravljajo prvi zvončki, smo se z mislimi že preselili na vrt. Kako mu nadeti skladno podobo, nam je povedala Bernarda Strgar Schulz, ki je svoje znanje izpopolnjevala v Veliki Britaniji.

Za tiste bralke, ki rade ročno ustvarjate, smo pripravili praznični navdih: rožice, bralno znamenje, zajčice v cvetličnem vrtu in ideje za ogrlice, ki vas bodo popeljale v pomlad.

V natečaju vas vabimo, da nam pošljete fotografije svojih potic na naslov revije@druzina.si. Tri med njimi bomo nagradili in s pletnjo odpeljali na Blejski otrok, kjer bodo spekle vsaka svojo potico. K peki potice na Blejskem otoku 18. aprila vabljeni tudi druge bralci in bralke.

Revija Praznična je na voljo na kioskih in po pošti, v katoliških prodajalnah, brez poštnine pa jo lahko naročite na 01/360 28 28 ali narocila@druzina.si.

Cena posamezne številke 3,90 evra, letna naročnina (za 3 številke letno: velika noč, poletje, božič) je 10 evrov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh