Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Revni bodo koncertirali za revne

Objava: 06. 05. 2015 / 09:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Revni bodo koncertirali za revne

V Vatikanu prirejajo koncert, katerega izkupiček bo namenjen človekoljubnim dejavnostim papeža Frančiška.

V Vatikanu so včeraj predstavili »koncert z revnimi in za revne«, katerega izkupiček bo namenjen človekoljubnim dejavnostim papeža Frančiška. Kot poroča Radio Ognjišče, dogodek prirejajo 14. maja, na praznik Gospodovega vnebohoda, pod pokroviteljstvom vatikanske ustanove za apostolske nabirke, Papeškega sveta za kulturo, Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije in Sklada svetega Mateja. Koncert bo izvajal zbor rimske škofije pod vodstvom msgr. Marka Frisine.



To bo »koncert z revnimi in za revne«, je na včerajšnji tiskovni konferenci pojasnil msgr. Diego Giovanni Ravelli iz ustanove za apostolske nabirke, saj nas po njegovih besedah »revščina kliče, naj sejemo upanje«. To je tudi osrednji namen prirediteljev dogodka: s pomočjo glasbe pri obiskovalcih koncerta prebuditi seme zaupanja, upanja in ljubezni. Častni gostje koncerta bodo namreč ljudje v stiski, ki jih bodo povabile različne človekoljubne ustanove in prostovoljske organizacije, denimo Suvereni malteški viteški red, Krožek svetega Petra, Karitas rimske škofije, Skupnost svetega Egidija in Center Astalli, ki bo povabil preseljence in begunce. Ti bodo v dvorani Pavla VI. zasedli častna mesta. Poleg njih bodo povabljene družine, starostniki in mladi iz vseh rimskih župnij, predvsem pa tisti, ki na obrobjih živijo v izjemno težkih materialnih in duhovnih razmerah. Koncerta se bodo seveda lahko udeležili vsi, ki bodo zaprosili za brezplačno vstopnico.

Prostovoljni darovi, ki bodo zbrani ob koncu koncerta in s strani pokroviteljev, bodo namenjeni ustanovi za apostolske nabirke, ki udejanja papeške človekoljubne dejavnosti. Nadškof Konrad Krajewski, vodja omenjene ustanove, se že v naprej zahvaljuje vsem, ki bodo na različne načine sodelovali in pomagali pri uresničitvi tega dogodka.

Vir: Radio Ognjišče / M.M.Š.
Foto: arhiv Družine (T.P.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh