Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rezultati mature 2015 v slovenskih katoliških gimnazijah

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 07. 2015 / 10:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rezultati mature 2015 v slovenskih katoliških gimnazijah

Zadovoljstvo ob uspehu na Gimnaziji Želimlje in v Zavodu sv. Stanislava.

Slovenski maturantje so minuli ponedeljek prejeli rezultate maturitetnih preizkusov. Kot je razvidno s poročila na spletni strani SŠK, je na Gimnaziji Želimlje uspešno zaključilo letnik vseh 58 dijakov, ki so na maturitetnem preizkusu povprečno zbrali 21,57 točk. 3,4 % maturantov je doseglo maturitetno spričevalo s pohvalo. Republiška maturitetna povprečja so najbolj presegli pri matematiki, psihologiji in biologiji.


Z Gimnazije Želimlje sporočajo, da bo glede na omejitve pri sprejemu na fakultete iz preteklih let verjetno velika večina maturantov sprejeta na fakulteto, ki so jo zapisali kot najbolj zaželeno.

Ob podelitvi maturitetnih spričeval je ravnatelj dijakom ob zaključku čestital za doseženi uspeh in jim zaželel uspešen vpis ter študij na fakultetah.

V Zavodu sv. Stanislava je maturitetne izpite redno opravljalo 152 maturantk in maturantov iz petih oddelkov. Zrelostni preizkus je uspešno opravilo 150 maturantov, kar pomeni 98,7%. Maturantje so na maturi povprečno dosegli 23,49 točk. Direktor dr. Roman Globokar je vsem maturantom čestital za uspeh in izrazil navdušenje ob odličnem uspehu maturantov Škofijske klasične gimnazije.

Med rednimi maturanti jih je 36 doseglo 28 točk ali več, za kar bodo na akademiji ob prazniku sv. Stanislava prejeli pohvalo za odličen uspeh na maturi. Z bučnim aplavzom so maturantje ob razglasitvi nagradili 17 zlatih maturantov (v Sloveniji 320), ki so dosegli 30 točk ali več. Največ, vseh 34 točk je dosegla Ela Hudovernik, ki je pri matematiki na višji ravni zahtevnosti dosegla 100 odstotnih točk, kar je najboljši rezultat v Sloveniji.

Vir: www.katoliska-cerkev.si
Foto: www.katoliska-cerkev.si

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh