Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ribniški pasijon 2017

Za vas piše:
K. C.
Objava: 17. 03. 2017 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ribniški pasijon 2017

Ribniški pasijon 2017

Tudi letos Društvo katoliške mladine Ribnica pripravlja Ribniški pasijon z naslovom Bodite pogumni.

Tudi letos Društvo katoliške mladine Ribnica pripravlja Ribniški pasijon z naslovom Bodite pogumni. »Ne bojte se, otroci moji. Ne bojte se Očeta, ne bojte se mojega Sina in ne bojte se Svetega Duha, ki sedaj prihaja na vse vas. Ne bojte se, veselite se!« S temi besedami Marija, Jezusova in naša mati, spodbuja in hrabri apostole, ki so na binkoštni praznik zbrani skupaj in se nad njih razlijejo darovi Svetega Duha. Z istimi besedami nagovarja tudi zdaj, naj se ne bojimo pokazati vere v Jezusa Kristusa, naj se ne bojimo biti Njegovi apostoli veselja in miru, naj se ne bojimo svetu prinesti radostne novice.


Foto: Matjaž Maležič

Na 11. ribniškem pasijonu bo nastopilo več kot 170 prostovoljcev, med njimi bodo nekateri sodelovali prvič. Pripravili bodo nove scene in glasbo.

Ribniški pasijon 2017 si bo mogoče ogledati štirikrat:
v športni dvorani v Velikih Laščah v soboto, 1. aprila,
v športni dvorani v Logatcu v soboto, 8. aprila,
v športnem centru v Ribnici v ponedeljek, 17. aprila, in
v športni dvorani v Polzeli v četrtek, 27. aprila.

Vse predstave se začnejo ob 19. uri. Vstopnine ni, razveselite jih s prostovoljnim prispevkom. Vstop v dvorano bo možen od 18.30 dalje. Uprizoritev traja eno uro in pol.

Največji kulturni projekt Ribniške doline je poleg svoje izvirnosti, neposrednega stika z gledalci in čudovitega ambienta ribniškega gradu ali preoblikovane športne dvorane prepoznaven tudi po svoji glasbi, saj je bil eden redkih pasijonov v Evropi, v katerem se je v živo izvajala rock glasba, med katero je večina avtorske.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh