Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ribniški pasijon: Daritev za grehe sveta

Za vas piše:
K. C.
Objava: 15. 02. 2019 / 11:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2019 / 11:03
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ribniški pasijon: Daritev za grehe sveta

Ribniški pasijon, ki bo letos uprizorjen že 13. leto zapored, so letos naslovili Daritev za grehe sveta.

Ustvarjalci Ribniškega pasijona, ki bo letos uprizorjen že 13. leto zapored, se že več mesecev pripravljajo, da bodo lahko aprila med ljudi ponovno ponesli prenovljeno in osveženo zgodbo Jezusovega trpljenja, ki so jo tokrat naslovili Daritev za grehe sveta. Letošnji Ribniški pasijon, ki bo vseboval moderne elemente, bo govoril o daritvi Jezusa in o tem, kako se človek sooča s sedmimi smrtnimi grehi in da se vsaka pot začne in konča pri Bogu ter da lažni bogovi dolgoročno nimajo možnosti.

"Vsak kristjan vsakodnevno prihaja v skušnjave in je razpet med tem, kar ga uči vera, in tem, kar mu narekuje moderna družba. V času, kjer štejejo smeški in všečki ter kraljujejo nove tehnologije, moderni kristjan išče svoj prostor pod soncem," je o temi pasijona zapisala Renata Mihelič.



Uprizoritev je rezultat prostovoljnega dela številnih sodelujočih (od scenaristov, režiserja, koordinatorjev, igralcev, avtorjev glasbe, pripravljavcev scene, šivilj ...). 

Alenka Pahulje, koordinatorka območne izpostave JSKD Ribnica, o Ribniškem pasijonu: »Ribniški pasijon je z vidika organizacije množice sodelujočih, gledališke postavitve, glasbenega avtorstva in zahtevne teme, gotovo eden največjih projektov v naši regiji. Spremljam ga že od vsega začetka in pogumno je, da snovatelji zmorejo skoraj vsako leto pripraviti nov program, z vrsto dodanih vsebin in s sodobnimi pristopi. Odmevnost dogodka je zelo velika, saj Ribniški pasijon ves čas spremlja množično občinstvo, ki uspe popolniti prostor na prostem ali velike športne dvorane, ki sprejmejo 1000 obiskovalcev in več. Predvsem pa gre za dinamičen proces ustvarjanja vseh vpletenih, ki že trinajsto leto v naš prostor vnašajo svetopisemske zgodbe, kot jih povečini drugje po Sloveniji ne izvajajo in tako izkazujejo svojo enkratnost«.

Ribniški pasijon si bo letos mogoče ogledati: 

- 13. 4. 2019 ob 19. uri v športni dvorani Sodražica in  
- 21. 4. 2019 ob 19. uri v športnem centru Ribnica. 



Vstopnine ni, prostovoljni prispevki pa so dobrodošli.

Več o Ribniškem pasijonu lahko izveste na naši spletni strani www.ribniskipasijon.si

Foto: Matjaž Maležič

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh