Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rim se na jubilejno leto pripravlja – s sladoledom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 05. 2015 / 11:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rim se na jubilejno leto pripravlja – s sladoledom

Posebni »jubilejni sladoled« bo na voljo v sladolednici Hedera na legendarni Borgo Pio.

Romarji in turisti, ki se bodo v prihodnjih mesecih sprehajali po rimskih ulicah, bodo morda naleteli na prav posebno poslastico – »sladoled jubilejnega leta usmiljenja«, pripravljen v čast bližajočemu se svetemu letu.



Papež Frančišek je razglasil izredno sveto leto usmiljenja, ki bo trajalo od 8. decembra letos, praznika Brezmadežne, do 20. novembra 2016, praznika Kristusa Kralja.

Posebni »jubilejni sladoled« bo na voljo v sladolednici Hedera na legendarni Borgo Pio, eni izmed ulic, po kateri se sprehodi največ turistov. Hedera iz vrste drugih restavracij in trgovin s spominki izstopa po bujnem bršljanu, ki krasi pročelje stavbe, ter po s papeškim grbom ozaljšanem starem vodnjaku s pitno vodo, ki gasi žejo mimoidočih turistov.

Sladica za jubilejno leto je ustvarjena v barvah vatikanske zastave, rumeni in beli. Narejena je iz mleka, smetane in limoncella, priljubljenega italijanskega limoninega likerja. »V genih imamo tradicijo in inovacije. Zamisel se nam je porodila med razglabljanjem o izdelku, ki bi ga navdihnilo jubilejno leto, o nečem res posebnem«, je povedal lastnik sladolednice Francesco Ceravolo.

»Nismo imeli namena ustvariti izdelka zgolj za reklamo, želeli smo pripraviti nekaj izjemnega. Uporabili smo najboljše mleko, ki je na voljo na tem območju, najboljšo smetano in limoncello«, je pojasnil Ceravolo in dodal: »Znižali smo vsebnost alkohola, tako da sladoled lahko uživajo vsi: otroci, odrasli in starejši.« Ceravolo, ki zelo občuduje papeža Frančiška, je potomec sladolednih mojstrov. Kot je dejal, je želel ustvariti edinstven okus, ki bi ponazarjal pokoro. Izbral je limonin liker, ki naj bi predstavljal očiščenje.

Hedera slovi po visoko kakovostnih proizvodih, pripravljenih iz italijanskih sestavin in brez kakršnih koli dodatkov. »Jubilejni sladoled« je le eden izmed primerov, kako se Rimljani pripravljajo na sprejem tisočev romarjev, ki bodo italijansko prestolnico obiskali v jubilejnem letu.

Vir: CNA
Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh