Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rimski muzeji ob razglasitvi Janeza Pavla II. za blaženega podaljšujejo obratovalni čas

Objava: 28. 04. 2011 / 08:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rimski muzeji ob razglasitvi Janeza Pavla II. za blaženega podaljšujejo obratovalni čas

V muzejih bodo nudili tudi posebne popuste pri plačilu vstopnine.

Ob razglasitvi Janeza Pavla II. za blaženega 1. maja letos bodo državni in mestni muzeji v Rimu podaljšali svoj obratovalni čas. Na pobudo kulturnega ministrstva bodo odprti ves dan. 1. in 2. maja bodo obiskovalci za vstopnino v kateri koli muzej odšteli en evro. Vatikanski muzeji pa bodo zaradi pričakovanega navala obiskovalcev do 2. maja dodatno odprti tudi med 19. in 24. uro. Obiskovalci, ki bodo imeli pisno priporočilo svoje župnije ali kakšne druge cerkvene ustanove, da so v Rim pripotovali kot romarji, bodo za plačilo znižane vstopnice odšteli osem evrov.

V okviru spremljevalnega kulturnega programa ob razglasitvi za blaženega prihodnjo nedeljo na rimskem Kapitolu prirejajo tudi koncert na prostem z naslovom ‘Janez Pavel II. in Rim – spomin in zahvala’.

Poleg tega v italijanski prestolnici načrtujejo še dve izredni razstavi o poljskem papežu: od 28. aprila, torej od danes, do 25. septembra si bo v Kapitolskih muzejih moč ogledati stopetdeset fotografij iz časa njegovega pontifikata, od 29. aprila do 12. maja pa naj bi na Trgu republike pri rimski železniški postaji Termini postavili fotoinštalacijo s fotografijami Janeza Pavla II.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh