Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rio de Janeiro se veseli svetovnega dneva mladih 2013

Objava: 26. 08. 2011 / 07:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Rio de Janeiro se veseli svetovnega dneva mladih 2013

Brazilci želijo mlade z vsega sveta sprejeti 'odprtih rok'.

Z velikim veseljem so se predstavniki cerkvenega in političnega življenja v Riu de Janeiru odzvali na predajo organizacije naslednjega mednarodnega katoliškega svetovnega dneva mladih Braziliji. Za Brazilce bo ta veliki dogodek priložnost, da okrepijo svojo vero in svetu pokažejo 'mlado obličje' Ria de Janeira, je v pogovoru, objavljenem na spletni strani Brazilske škofovske konference, povedal nadškof v Riu, Orani Joao Tempesta. Svetovni dan mladih je priložnost, ljudem vsem svetu pokazati, kako živijo katoličani v Braziliji.

Ob zaključku svetovnega dneva mladih v Madridu je papež Benedikt XVI. minulo nedeljo napovedal, da bo naslednji svetovni dan mladih gostilo brazilsko mesto Rio de Janeiro.

Po besedah nadškofa Tempeste je zaradi osebe papeža Benedikta XVI. svetovna pozornost najpogosteje usmerjena na evropske krščanske korenine. Močne krščanske korenine ima tudi Latinska Amerika, ki pa so v sodobnem času zaradi napačno razumljenega sekularizma in trenutne svetovne krize močno ogrožene. Za Brazilce je skrajni čas, meni nadškof, da v deželi, ki je bila osnovana na krščanskh temeljih, živijo in izkažejo svojo versko poklicanost. Svetovni dan mladih in papežev obisk bosta gotovo pripomogla k uresničitvi tega načrta.

Nadškof Tempesta je obenem tudi poudaril pomen vseh prireditev, ki se bodo dogajale v času priprav na veliko srečanje mladih. Tako bo pred osrednjim srečanjem v Riu po vseh brazilskih škofijah romal križ svetovnega dneva mladih.

Župan Ria Eduardo Paes in guverner zvezne dežele Rio de Janeiro Sergio Cabral sta po navedbah medijev poudarila, da bodo udeležence svetovnega dneva mladih sprejeli 'z odprtimi rokami'. Gre za 'množični dogodek večjih razsežnosti kot si jih sploh lahko predstavljamo', so brazilski mediji navedli besede župana Paesa. Človeška množica, ki jo je videl pri bogoslužjih v Madridu, ga je globoko ganila. Že si lahko predstavlja, je dejal, kakšnih razsežnosti bodo podobne prireditve v tem velikem brazilskem mestu.

Glede na vernost brazilskega ljudstva in ostalih latinskoameriških narodov župan Paes računa na precej številčnejšo udeležbo kot leto dni kasneje, ko bo Brazilija gostila svetovno prvenstvo v nogometu. Poleg tega meni, da bodo priprave na nogometno prvenstvo leta 2014 in na olimpijske igre leta 2016, ki so že v teku, pripomogle tudi k uspehu svetovnega dneva mladih leta 2013. Trenutno v Braziliji pospešeno vlagajo v hotelski sektor ter v izboljšavo mestne infrastrukture.

Guverner zvezne dežele Rio de Janeiro, Sergio Cabral, pa je pojasnil, da ga je izbira njihove deželne prestolnice kot gostiteljice naslednjega svetovnega dneva mladih globoko ganila. Poudaril je, da so v Riu že pričeli z odštevanjem dni do tega množičnega dogodka, upanje, duhovnost in motivacija brazilske mladine in celotnega ljudstva pa so neizmerni.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh