Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rolando Marranci je novi generalni direktor vatikanske banke IOR

Objava: 01. 12. 2013 / 20:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rolando Marranci  je novi generalni direktor vatikanske banke IOR

Rolando Marranci je novi generalni direktor vatikanske banke IOR

Marranci je od preteklega 1. julija dalje opravljal dela namestnika direktorja, njegovo napredovanje pa je odobrila kardinalska komisija.

Novi generalni direktor vatikanske banke IOR je Rolando Marranci. Italijanskega bankirja, ki je to funkcijo prevzel v soboto, 30. novembra, je imenoval nadzorni svet IOR. Marranci je od preteklega 1. julija dalje opravljal dela namestnika direktorja, njegovo napredovanje pa je odobrila kardinalska komisija.

60-letni Marranci bo na položaju generalnega direktorja nasledil Paola Ciprianija, ki je skupaj s svojim namestnikom Massimom Tullijem odstopil v začetku letošnjega julija po novem škandalu v zvezi z IOR. Marranci je takrat vstopil v vodstvo banke kot namestnik Ernsta von Freyberga, ki je prevzel mesto vršilca dolžnosti generalnega direktorja. »Rolando Marranci je bil v zadnjih treh mesecih zelo učinkovit namestnik generalnega direktorja«, je ob imenovanju dejal von Freyberg, sicer predsednik banke.

Vatikanska banka IOR je bila v preteklih mesecih tarča številnih kritik zaradi pomanjkanja preglednosti in nespoštovanja mednarodnih standardov, namenjenih boju proti pranju denarja in financiranju terorizma. Vatikan je obljubil očiščenje banke in boljše sodelovanje z mednarodnimi ustanovami, položaj pa se je tudi po mnenju neodvisnih mednarodnih izvedencev že občutno izboljšal.





Vir: Radio Vatikan / STA / M. M. Š.
Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh