Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roman o islamskem nasilju

Za vas piše:
I. Ž.
Objava: 26. 11. 2017 / 17:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:54
Ustavi predvajanje Nalaganje

Roman o islamskem nasilju

Na debatni kavarni sta sogovornika Manice Ferenc predstavila roman kanadskega pisatelja Larryja Tremblaya Nasad oranževcev.

Nadebatni kavarni v nedeljo, 26. novembra, sta dva sogovornika Manice Ferencpredstavila roman kanadskega pisatelja Larryja Tremblaya Nasad oranževcev. Po obsegu sicer kratek roman govori o eninajaktualnejših tem zadnjih let, o terorizmu, ki temelji na islamskemfundamentalizmu.

Dogajase nekje na Bližnjem vzhodu, kjer vaški poveljnik in veliki manipulator določi,da mora mladenič Ahmed, opasan s pasom z razstrelivom, čez goro na drugo stran,kjer živijo divji pobesneli psi, da se med njimi razstreli in jih uniči. Mladiatentator misli, da se bo razstrelil v sovražni vojaški postojanki, v resnicipa so ga poslali razstrelit v šolo. Mati pred dejanjem Ahmeda zamenja zadvojčka Aziza, ki je hudo bolan. Tako pošlje v smrt tistega, ki bi v kratkemtako ali tako umrl, s tem pa ohrani pri življenju zdravega.

Nasploh je mati, vnasprotju z očetom, sočutna, zagovarja življenje oziroma v nasprotju spolitiko, ki zagovarja mučeništvo, ona slavi življenje. Roman je poln dvojic:brata dvojčka, mož in žena, ki na življenje gledata različno, potem pa še samomesto dogajanja, raj, ki ga predstavlja nasad oranževcev, z gledališčem vAmeriki, kjer na koncu pristane preživeli brat. O romanu sta govorilaprevajalec Jaroslav Skrušny in avtorica recenzije Jasna Lasja. Skrušny je izpostavilaktualnost teme, ko se svet, še posebej Evropa, sooča s stalnico terorističnihnapadov islamskih skrajnežev. Ta terorizem je postal tako številen, da smo senanj že kar navadili, od njega pa živijo tudi mediji.

 

 

Video predstavitve:

 

 

 

 

 

 

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh