Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romana Tomc dijakom ŠKG: »Prav je, da greste v tujino, ne pozabite pa na domovino«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 06. 2023 / 06:28
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2023 / 06:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Romana Tomc dijakom ŠKG: »Prav je, da greste v tujino, ne pozabite pa na domovino«
Evropska poslanka Romana Tomc v pogovoru z dijaki ŠKG Zavoda sv. Stanislava. FOTO: romanatomc.si

Romana Tomc dijakom ŠKG: »Prav je, da greste v tujino, ne pozabite pa na domovino«

Evropska poslanka ELS in SDS Romana Tomc je med obiskom Škofijske klasične gimnazije v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano na povabilo profesorja filozofije Jona Grošlja odprla evropski kotiček, v katerem se bodo mladi izobraževali o EU in kovali nove ideje, kako izboljšati našo skupno prihodnost.

Da smo Slovenci majhen, toda izjemno izobražen in delaven narod ter zelo zaželen kader povsod po Evropi, saj imamo veliko resnejši odnos do dela in študija kot drugod, kar nas uvršča v sam vrh po proaktivnosti, je med drugim v nagovoru mladim dijakom poudarila evropska poslanka Romana Tomc.

Da bi mladi lahko delali v domačem okolju

»Ostanite taki, kot ste – pridni, delavni, zagnani, proaktivni. Želim vam ne le uspeh v karieri, temveč da bi svojo kariero lahko razvijali doma in ne v tujini, da bi Slovenija in njeni predstavniki našli toliko modrosti, da bi zadržali mlade doma in hkrati znali privabiti tuje korporacije v Slovenijo, da bi mladi lahko delali v domačem okolju,« je nadaljevala evropska poslanka.

Odprtje evropskega kotička z evropsko poslanko Romano Tomc. FOTO: romanatomc.si

Niša med tem, kar jih veseli, in tem, kar iščejo delodajalci

»Prav je, da greste v tujino in se izobražujete tudi tam, ne pozabite pa na domovino. Najdite nišo med tistim, kar vas veseli in v čemer ste dobri, in tistim, kar iščejo delodajalci. To je izziv današnje mlade generacije,« je izpostavila Romana Tomc in dodala: »Nikoli ne veš, morda pa se kdo odloči za politično kariero.«

Tudi o stanju šolstva v Sloveniji

Gimnazijci so ji zastavljali zanimiva vprašanja, ki niso bila povezana le s slovensko, temveč tudi širšo – evropsko – problematiko, mnenja o trenutnem stanju v EU in šolstvu v Sloveniji pa so podali tudi direktor zavoda mag. Tone Česen, ravnatelj škofijske klasične gimnazije Rihard Režek in ostali zaposleni.

Aktivnost zagotavlja uspeh

»Veseli me, da se mladi zavedate in zanimate za trenutne problematike, ko so aktualne ne le v Sloveniji, temveč v celotni Evropi. pasivnost nas postavlja v množico drugih, aktivnost pa zagotavlja uspeh,« je ob odprtju evropskega kotička še poudarila evropska poslanka Romana Tomc.

Nalaganje
Nazaj na vrh