Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romani za poletno branje

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 13. 06. 2017 / 07:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Romani za poletno branje

Romani za poletno branje

Založba Družina ponuja nove ljubezenske, zgodovinske, verske romane in romane za mladostnike.

Tik pred poletjem smo pri Založbi Družina izdali kar nekaj različnih romanov. Ponujamo vam ljubezenske, zgodovinske, verske romane in romane za mladostnike.

Glas v vetru

Francine Rivers je bila na začetku svoje kariere izjemno uspešna pisateljica romantičnih romanov. Toda ko je postala kristjanka, je želela svoje darove uporabiti za sporočanje verskih vrednot bralcem in postala ena najuspešnejših sodobnih krščanskih pisateljic.

Pri Založbi Družina je izšel njen roman Glas v vetru. Gre za zgodbo iz časa takoj po Kristusovi smrti in vstajenju, ki se dogaja v Jeruzalemu in Rimu. Pisateljica je ob kulisi zgodovinskih dogodkov napeto in pretresljivo opisala zgodba o ljubezni med postavnim rimskim aristokratom Markom in judovsko sužnjo Hadaso, ki pripada novi in preganjani verski skupnosti kristjanov.


Očetova senca

Roman Očetova senca pripoveduje o sv. Jožefu, ki išče dekle, s katero bi si ustvaril družino. Srce ga vodi k Mariji, vendar pa ima Bog z njima posebne načrte. Jožef se tako znajde razpet med vlogo, ki jo je sprejel od Boga, in željo po povsem običajnem življenju, o katerem je sanjal.

Očetova senca je najuspešnejši roman poljskega pisatelja Jana Dobraczyńskega. Napisal ga je na podlagi svetopisemskega besedila, apokrifnih spisov in bogate krščanske tradicije. Razdeljen je na dva dela, prvi se imenuje Žena, drugi pa Sin.




Bližina daljave

Prejemnica nagrade svetlobnica Nataša Konc Lorenzutti je žirijo prepričala z romanom Bližina daljave.

Kot so zapisali v utemeljitvi nagrade svetlobnica, »avtorica z romanom bralca zapelje v pripoved junakinje, ki po eni strani pristno in doživeto razkriva lastne stiske, po drugi strani pa presenetljivo objektivno predstavlja vojne in politične razmere v svojem okolju, ne le italijanskih in nemških okupatorjev, temveč tudi revolucionarno partizansko vojsko.«

Roman je v knjižni obliki izšel letos maja, sinoči, v sredo, 31. maja, je avtorica v pogovoru s članico žirije Matejo Komel Snoj v prostorih galerija Družina nastajanje romana predstavila bralcem.


Pravi zaklad

Založba Družina je bralcem ponudila že četrti roman pisateljice Tessa Afshar, Pravi zaklad.

Priljubljena iransko-ameriška pisateljica Tessa Afshar svoja dela gradi na svetopisemskih zgodbah in osebah. V slovenščini je bil leta 2015 izdan roman o Rahabi in padcu Jerihe Dragulj v pesku. Drugi, Na polju milosti, opisuje Rutino zgodbo iz Stare zaveze. Lani pa je izšel še tretji, Zaklad rubinov, ki pripoveduje ljubezensko zgodbo o Nehemijevi sestrični Sari. Ta se nadaljuje v romanu Pravi zaklad, v katerem morata Sara in njen mož Darej na pot polno nevarnosti, sporov in neverjetnih spominov.



Ostanki poletja

Za mladostnike smo pri Založbi Družina pred kratkim izdali knjigo Ostanki poletja.

Večina mladih se tega četnega časa neizmerno veseli. Čas brez šolskih obveznosti je brezskrben. Vendar pa vsi mladostniki nimajo te sreče. Sedemnajstletno Louiso pa čaka kup stvari, ki jih mora narediti. Priskrbeti si mora počitniško delo, paziti na babičino psičko Bonnie in narediti izpit za avto. Štiri leta mlajša Jana se ob starših, ki nimajo časa zanjo, saj jih skrbi za njenega bolnega brata, počuti odrinjeno, celo na njen rojstni dan so pozabili. Dekleti postaneta prijateljici in skupaj preživita poletje.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh