Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje Romov v Marija Bistrico

Za vas piše:
Marjan Horvat
Objava: 18. 08. 2011 / 07:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Romanje Romov v Marija Bistrico

Škofijsko romanje Romov v Marija Bistrico na Hrvaškem

Škofijsko romanje Romov v Marija Bistrico na Hrvaškem

Škofijski odbor za Rome v škofiji Murska Sobota v soboto, 20. avgusta 2011, organizira drugo romanje Romov v Marija Bistrico na Hrvaškem. Romi iz soboške škofije so lani v omenjeno Marijino svetišče prvič organizirano poromali skupaj s škofom Petrom Štumpfom.

Na romarsko pot iz Murske Sobote se bo tokrat odpravilo približno dvesto Romov. Za organizacijo s strani Romov skrbi član škofijskega odbora za Rome Marjan Horvat, za duhovno vodstvo v štirih avtobusih pa bodo poskrbeli voditelj omenjenega odbora in župnik na Kobilju Alojz Ratnik, kaplan v Gornji Radgoni Goran Merica, s. Bernarda Gerič HMP in članica škofijskega odbora za Rome Sonja Horvat. S pomurskimi Romi bo kot častni gost poromal tudi črnomaljski župnik in dekan gospod Peter Kokotec, ki je v Cerkvi na Slovenskem odgovoren za pastoralo Romov.

Program romanja:

Ob 10.00 bo v kapeli sv. Petra v baziliki v Marija Bistrici slovesna maša, po njej pa molitev križevega pota. Med romarji bodo tudi gasilci iz romskega naselja Pušča, ki se bodo srečali z gasilci iz Marije Bistrice. Ob 16.00 se bodo romarji odpeljali proti škofijskemu svetišču v Turnišču, kjer bodo zapeli litanije Matere Božje. Sklep romanja bo v večernih urah v Murski Soboti.


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh