Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje v francoske Brezje

Anton Jamnik
Za vas piše:
Anton Jamnik
Objava: 02. 05. 2023 / 14:44
Oznake: Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.05.2023 / 14:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Romanje v francoske Brezje
FOTO: Osebni arhiv A. Jamnik

Romanje v francoske Brezje

Po slovesnem obhajanju 40 let duhovništva Jožeta Kamina v Merlebachu so se Slovenci iz Merlebacha in Freyminga in okolice včeraj združili še na osrednjem romanju v cerkev, ki ji radi rečejo kar Brezje v Franciji.

Tradicionalno romanje je začel gospod Grims, ki je dolga leta duhovno oskrboval Slovence na tem podrocju. Prvomajsko romanje v novo cerkev, ki ji recejo kar "Brezje" za Slovence v Franciji, pa tudi v sosednjih deželah, je vsako leto priložnost za poživitev vere, ohranjanje  kulture in prijetno druženje. Romanju se pridružijo tudi Francozi, Poljaki, Slovaki in tudi druge narodnosti.

Zelo velikemu šstevilu rojakom sem se zahvalil, da ohranjajo svoje krščanske korenine, hkrati pa sem jih spodbudil, da ostajajo trdno povezani med seboj saj je to najboljši temelj za pogumen in korajžen pogled v prihodnost.

Po Marijinem zgledu naj bi vsakdo na svojem mestu spolnjevali Božjo voljo in radi prisluhnili angelu, ki tudi nam, tako kot Mariji, tiho šepeta in usmerja nase korake. Ključnega pomena je, da prisluhnemu tihi in skrivnostni Božji govorici, kar pa se najlepše zgodi pri maši ter skupni in osebni molitvi.

Nalaganje
Nazaj na vrh